Počeo 11. Sabor kosovskih Srba Timočke krajine 1

Nastupom etno grupa “Kraljice” i “Dolama” iz osnovne i srednje muzičke škole u Negotinu, kao i KUD „Božur“ iz Zvezdana sutra veče na zaječarskom Trgu oslobođenja započinje 11. Sabor kosovskih Srba Timočke krajine.

U subotu će u Zvezdanu kod Zaječara biti otvorena izložba narodne nošnje i domaće radinosti, tradicionalnih zanata i tradicionalne kuhinje, organizovano takmičenje u kuvanju pasulja, kao i takmičenje proizvođača rakije i vina.

Defileu učesnika 11. Sabora kosovskih Srba Timočke Krajine prethodiće proglašenje pobednika takmičenja u kuvanju pasulja i najboljih vina i rakije. U večernjim satima u okviru kulturno-umetničkog programa svojim nastupima predstaviće se kulturno- umetnička društva: „Božur“ iz Zvezdana,”Kraljevačka riznica “ iz Kraljeva, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Ilinsko vrelo“ iz Ilina,”Vrelo” iz Šarkamena,”Mladost” iz Čubre, kao i pevačka etno grupa „Đurđevak” Centra za kulturu opštine Bor.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Zvezdan, a pokrovitelj Grad Zaječar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari