Aca Lukas u krivičnoj prijavi protiv RTS naveo pogrešna imena članova žirija 1foto medija centar

Pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, i njegov menadžer Saša Mirković podneli su krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića, urednice zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević i pet članova žirija „Pesme za Evroviziju ’22“ jer su, kako je navedeno, „uticali na ishod rezultata takmičenja“.

Međutim, kako saznaje N1, u prijavi je pogrešno navedeno dvoje članova koji nisu ni bili deo žirija finalne večeri takmičenja.

Naime, u krivičnoj prijavi su, osim Bujoševića i Kovačević, navedena imena Željka Vasića, Tijane Milošević, Une Senić, Vladimira Nikolova i Nede Ukraden, koji su činili žiri u polufinalnoj takmičarskoj večeri. Ali Vasić i Milošević nisu bili članovi žirija u finalu već kompozitori Slobodan Marković i Dragoljub Ilić, čija se imena ne pominju u krivičnoj prijavi.

U krivičnoj prijavi se, između ostalog, navodi da članovi žirija „po nalogu“ Bujoševića i Kovačević nisu glasali za Acu Lukasa i to „iz ličnih razloga i nesuglasica“ koje postoje između Bujoševića i Kovačević i Lukasa sa druge strane.

Bujošević i Kovačević se optužuju da su uticali na glasove dobijene od publike, slanjem SMS poruka, na taj način što su „objavili lažne rezultate glasanja, imajući u vidu da je glasanje bilo neregularno“.

Podsetimo, RTS je ranije saopštio da softver zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na statistiku poslatih SMS poruka i krajnji zbir glasova, te najavio da će zbog navedenih optužbi podneti tužbu protiv Aleksandra Vuksanovića.

Takođe, kompanija Komtrejd sistem integrejšn, koja je bila zadužena za obradu SMS glasova, a koje je medijima prosledio RTS, je saopštila da je galsanje bilo regularno i transparentno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari