Advokat Čedomir Stojković: Podnećemo krivičnu prijavu protiv pripadnika BIA zbog Nikole Sandulovića 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Advokati Čedomir Stojković i Michael Polak iz Londona predaće sutra krivičnu prijavu protiv više službenika Bezbednosne informativne agencije (BIA) zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje koje je izvršeno prebijanjem Nikole Sandulovića početkom januara ove godine.

Kako je saopštio advokat Stojković, „s obzirom na to da je sud pravdao nezakoniti pritvor prema Nikoli Sanduloviću time da je on `položio cveće na grob Blerine Jašari`, devojčice od sedam godina ubijene 1998. godine, krivične prijave zbog kršenja zakona od strane sudije i tužioca ćemo podneti i protiv sudije i javnog tužioca koji su ovakvu nezakonitu, ali i protivustavnu i necivilizovanu odluku doneli“.

„Jer niko ne bi smeo da bude prebijen i niko ne bi smeo da bude u pritvoru samo zbog toga što je položio cveće na grob bilo kome! Odmah nakon predaje krivične prijave obratićemo se medijima“, naveo je Stojković.

On je podsetio da je „Nikola Sandulović pušten iz pritvora nakon što je Parlamentarna skupština Saveta Evrope zatražila njegovo hitno puštanje, i nakon brojnih kritika sa Zapada zbog ovog nečuvenog slučaja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari