Advokat Čedomir Stojković: Uhapsite i mene kao Sandulovića jer sam odneo cveće na grob devojčice Blerine Jašari 1Foto: FoNet

U četvrtak, 18. januara,  u 15.00 časova, položiću cveće na grob Blerine Jašari, sedmogodišnje ubijene devojčice na Kosovu, isto onako kako je to učinio Nikola Sandulović, koji je zbog toga prebijen i uhapšen, a potom ću doći u Beograd da se predam vlastima, najavio je advokat Čedomir Stojković.

On je na društvenoj mreži X napisao da „izazivam vlast ovime da nakon toga i njega uhapsi (i prebije ako hoće kao Sandulovića) i da time pokaže da u Srbiji postoji novo antihtisno, antievropsko, anticivilizacijsko i vandalsko pravilo po kom se svako polaganje cveća na grobove albanske dece – kažnjava batinama i zatvorom“.

„Ukoliko me ne uhapsi kao Nikolu Sandulovića, izazivam vlast da onda objasni zašto je Nikola Sandulović toliki izuzetak da ako on položi cveće na grob deteta Blerime Jašari – njega uhapse, a kada ja uradim to isto – mene ne uhapse. Zbog čega bih ja bio izuzetak? Ovaj gest treba da pokaže da se demokratska javnost u Srbiji ne plaši pretnji hapšenjem i prebijanjem i da nas takvi potezi vlasti neće sprečavati da tražimo pomirenje među narodima Balkana, naročito između Srba i Albanaca“, naveo je on.

 

Kako je taj advokat obavestio javnost, dete Blerima Jašari je bila državljanka Srbije. Maloletni građanin Srbije. Ona nije jedino dete koje je ubijeno u balkanskom hororu devedesetih.

„Srbi, Albanci, Hrvati, Bošnjaci – svi imaju tragična iskustva poginule dece u ratu! Ali SAMO SRBIJA se drznula da uhapsi i prebije čoveka zato što je na grob albanskog deteta položio cveće! U četvrtak Srbija će imati još jednog „kriminalca“ poput Nikole Sandulovuća, koji postavlja cveće na grobove dece – mene – pa da vas vidim, mangupi, šta ćete da odlučite. Ista veza spaja: – ubistvo albanske devojčice Blerime Jašari; – ubistvo Slavka Ćuruvije; – ubistvo Ivana Stambolića; – ubistvo Zoranda Đinđića; – ubistvo Olivera Ivanovića; – prebijanje i hapšenje demonstranata i studenata; – krađu na izborima; – prebijanje i hapšenje Nikole Sandulovića“, naveo je Stojković.

Prema njegovoj oceni na mreži X, to je ista ona krvava veza stvorena devedesenih koja uništila naše društvo i našu državu i koja to i danas radi i dodao:

„To je ona krvava agresivna veza od koje su bežali svi narodi bivše Jugoslavije i tražili utičište u novostvorenim državama da bi se od tog zla udaljili. I Slovenci, i Makedonici i Hrvati, i Bošnjaci, i Crnogorci, i naravno Albanci. Samo Srbi nisu uspeli da pobegnu od te osovine zla koju su stvorili Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj i Mirjana Marković, koju osovina danas nastavljaju da vrte njihovi i formalni i suštinski i disolovni naslednici Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Aleksandar Vulin, koji danas vladaju Srbijom na identičnim premisama diktarure, i opresije i naislja. I Srbi beže od te iste osovine – u inostranstvo sada. O Nikoli Sanduloviću ste izabrali da ćutite zato što vam se ne dopada. Da vidim koji ćete izgovor imati za mene“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari