Advokat: Detalji saslušanja Dijane Hrkalović su “strogo poverljivi” 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV (arhiva)

Advokat Nenad Tasić koji zastupa bivšu državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović potvrdio je za Danas da je ona ponovo saslušana u svojstvu građanina, ovoga puta od strane Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Ipak, Tasić nije mogao da precizira na koje okolnosti je Hrkalović saslušana ističući da zapisnik o saslušanju nosi oznaku “strogo poverljivo”. Ova okolnost, po svemu sudeći, nije zaustavila Tomislava Radovanovića, načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije koji je govoreći za televiziju Prva u petak istakao da su Hrkalović, kao i policijski inspektori Slobodan Milenković i Dejan Mitić saslušani u sklopu istrage navoda vlasnika Jovanjice i da su odbili poligrafsko ispitivanje.

Tasić ističe da zakon propisuje da samo on, njegova klijentkinja i službenici Sektora unutrašnje kontrole mogu da znaju šta je bio predmet ispitivanja, šta je ona rekla, da li je bilo ponuđeno poligrafsko ispitivanje i da li je ona na njega pristala.

– Izuzev te grupe ljudi, na osnovu zakona, niko drugi ne sme da bude u posedu te informacije, a kamoli da ih iznosi javno. To predstavlja otvoreno kršenje zakona, ali očigledno da zakon ne važi isto za sve. Sektor za unutrašnju kontrolu MUP-a bi morao da se pozabavi sa ovim curenjem informacija, kaže Tasić.

Podsetimo, Dijana Hrkalović je već dva puta bila saslušavana u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala u sklopu predistražnih radnji vezanih za navodno prisluškivanje predsednika Srbije. Policajci Milenković i Mitić su već dva puta bili poligrafski ispitivani na okolnosti koje su okruživale hapšenje Predraga Koluvije, vlasnika plantaže Jovanjica koji se sumnjiči da je neovlašćeno pustio u promet 1,6 tona kanabisa. Koluvija je nedavno pušten iz pritvora, a svoje tvrdnje da su mu policajci nudili da okrivi brata predsednika Srbije Andreja Vučića ponovio je u emisiji svog branioca i predsednika skupštinskog Odbora za pravosuđe Vladimira Đukanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari