Advokat Dragoslav Ognjanović ubijen u pucnjavi 1Foto: Medija centar

Na Novom Beogradu ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, dok je njegov sin u pucnjavi ranjen i prema poslednjim informacijama, on nije životno ugrožen, saznaje N1.

Ognjanović je bio u pravnom timu Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

Policija je odmah posle pucnjave počela poteru za napadačima, te je proglašena akcija „Vihor“ tokom koje se zaustavljaju i pretresaju sva sumnjiva vozila i prolaznici.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je da se intenzivno traga za osobom koja je večeras u Ulici Antifašističke borbe ubila advokata Dragoslava Ognjanovića, a njegovog dvadesetšestogodišnjeg sina ranila u ruku.

On je istakao da su odmah po prijavi na lice mesta upućeni inspektori kriminalističke policije, koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice koje intenzivno tragaju za počiniocem.

Pripadnici MUP, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen, naveo je Kovačević u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari