Advokat Ivanović: Za svih 38 uhapšenih Tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora od 30 dana 1Foto: Željko Bošnjaković/ Danas

Advokat Aleksandar Ivanović koji brani uhapšene iz Narodnog pokreta Srbije rekao je večeras da je za svih 38 uhapšenih tokom protesta, tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora od 30 dana, a da su kao razlozi navedeni opasnost od ponavljanja krivičnog dela i opasnost od bekstva. Ivanović je za N1 rekao da su svi uhapšeni dovedeni i da se izvode pred sudiju za prethodni postupak koji odlučuje o pritvoru.

„Među njima nismo uspeli da vidimo kolegu koji je napao vašeg kolegu i dan pre toga razbijao vozilo, nismo videli ni policijskog službenika koji je učestvovao u pokušaju razvaljivanja vrata na Skupštini, potom dobio udarac pendrekom od kolege, pa ga obišao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić“, rekao je on.

On je rekao da je u pitanju politički postupak.

„Svima se na teret stavljaju dva krivična dela – nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari