Advokat iz Vranja podneo krivičnu prijavu protiv NN lica u Gradskoj upravi zbog sumnje na falsifikovanje potpisa 1Jovan Aleksić / Foto: Dušan Pešić/Danas

Advokat iz Vranja, Jovan Aleksić, podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica u Gradskoj upravi Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) iz Vranja, zbog, navodno, falsifikovanog potpisa na zapisniku o saslušanju komšije, što je omogućilo porodici Slaviše Bulatovića, narodnog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) u prethodnom skupštinskom sazivu i kandidatu za poslanika na poslednjim izborima, da kupi nekadašnje školsko dvorište u Vranjskoj Banji.

Advokat Aleksić za Danas kaže da je iz medija saznao za taj slučaj, te da je „shvatio da ima mesta da se podnese krivična prijava“.

„Ćerka tog čoveka čiji je potpis, navodno, falsifikovan je objasnila da je njen otac tog dana, kad je sačinjen zapisnik, bio u bolnici u Beogradu. A kako je nemoguće da čovek bude na dva mesta u istom vremenskom trenutku, onda je logično da tu nešto nije u redu. Zato neka tužilaštvo ispita sve to. Trenutno nikoga ne optužujemo, zato što se i ne zna ko je taj ili ko su ti“, dodaje Aleksić.

Ovaj vranjski advokat ističe da će OJT klasifikovati delo, „na osnovu činjenica i dokaza, ako ih uopšte ima“.

„Falsifikovanje službene isprave je moja kvalifikacija. Prijavu sam podneo zbog osnovane sumnje da je to NN lice izvršilo krivično delo falsifikovanje potpisa, na osnovu člana 357 Krivičnog zakonika“, kaže advokat Aleksić.

Nema drugih motiva za podnošenje krivične prijave, osim, kako naglašava, „borbe za istinu i pravdu“.

„Reagujem na takve pojave, nezavisno od toga da li je neko političar, državni funkcioner ili neko treći. Smatram da svako treba da radi zakonito u ovoj zemlji. Dosta je više privilegovanih. Čudno bi bilo da neko sme da se upusti u takvu avanturu, da čovek nije prisutan a da ga prikazuju kao da je prisutan i da se falsifikuje njegov potpis“, objašnjava sagovornik Danasa.

Podsetimo, Dragana Cvetković, ćerka Čedomira Cvetkovića iz Vranjske Banje, u razgovoru za Danas rekla je da se „falsifikovani potpis“ njenog oca nalazi na službenom dokumentu, zapisniku sa saslušanja komšije, čime je omogućeno da porodica narodnog poslanika Slaviše Bulatovića kupi deo školskog dvorišta u vlasništvu grada Vranja.

KZ: Falsifikovanje službene isprave

Po članu 357 Krivičnog zakonika, „službeno lice koje u službenu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke ili ne unese važan podatak ili svojim potpisom, odnosno službenim pečatom overi službenu ispravu, knjigu ili spis sa neistinitom sadržinom ili koje svojim potpisom, odnosno službenim pečatom omogući pravljenje službene isprave, knjige ili spisa sa neistinitom sadržinom, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina“.

Dalje se u ovom članu navodi da će se „kaznom iz stava 1 ovog člana kazniti i službeno lice koje neistinitu službenu ispravu, knjigu ili spis upotrebi u službi kao da su istiniti ili koje službenu ispravu, knjigu ili spis uništi, prikrije, u većoj meri ošteti ili na drugi način učini neupotrebljivom“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.