Novinarka Dragana Cvetković iz Vranjske Banje tvrdi da ima dokaz da je potpis njenog oca falsifikovan da bi porodica poslanika SNS otkupila zemljište 1Dragana Cvetković, Foto: Dušan Pešić

Dragana Cvetković, novinarka koja živi u Švajcarskoj a poreklom je iz Vranjske Banje, ćerka onkološkog bolesnika Čedomira Cvetkovića, kaže da je dokazala da je potpis njenog oca falsifikovan, kako bi porodica narodnog poslanika Slaviše Bulatovića otkupila deo dvorišta koje je u javnoj svojini, odnosno kako bi Bulatovići otuđili deo zemljišta.

„Dobila sam izveštaj Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višem sudu u Nišu, u kojem piše da službenica Gradske uprave Vranje Mirjana Mladenović, koja je sačinila i overila zapisnik, tvrdi i da je lično Slaviši Bulatoviću, narodnom poslaniku Srpske napredne stranke (SNS), dala taj nepotpisan zapisnik i da je Bulatović taj dokument, u međuvremenu potpisan, vratio njoj“, ističe naša sagovornica.

Sa porodicom poslanika Cvetkovići dele istu parcelu i zgradu u Vranjskoj Banji, a, kako je rekla Dragana Cvetković, Bulatovićima je bila neophodna saglasnost njene familije za otkup dela dvorišta, koju oni nisu želeli da daju.

Osim pomenutog izveštaja Višeg suda u Nišu, Cvetković je dobila i policijski izveštaj, u kome piše da je Mirjana Mladenović, službenica Gradske uprave u Vranju koja je sačinila i overila ovaj dokument, „priznala krivično delo“.

Prema rečima Dragane Cvetković, to što je poslanik Bulatović vratio potpisanu izjavu službenici Gradske uprave, znači da je „ili on, ili neko po njegovom nalogu, izvršio potpisivanje dokumenta“ u ime njenog oca.

„Službenica Mirjana Mladenović potvrđuje da je Slaviša Bulatović direktni nalogodavac ovog krivičnog dela i jedini korisnik falsifikovanog dokumenta, što bi značilo da poslanik ima koristi od izvršenja krivičnog dela“, rekla je Cvetković za Danas.

Na pitanje o dokazima koji potvrđuju da je pomenutu izjavu, na kojoj se nalazi potpis njenog oca, Čedomira, falsifikovan, ističe da „krivično delo potvrđuje medicinska dokumentacija kao i pravi potpis“ njenog oca, koji je, u momentu sačinjavanja dokumenta, primao hemioterapiju u beogradskoj klinici.

„Otac tada nije mogao ni da hoda jer je primao hemioterapiju u Beogradu, bio je van Vranjske Banje, fizički nije bio prisutan. A, čak i da nema medicinske dokumentacije, golim okom možete videti da je to falsifikat, jer se potpis na falsifikovanom dokumentu razlikuje od načina na koji se, inače, potpisuje moj otac“, ističe Cvetković.

Podsetimo, Dragana Cvetković nedavno je bila uhapšena u Predsedništvu, nakon što je od predsednika države zatražila odgovor na pitanje ko želi da zataška slučaj falsifikovanja potpisa. Potom je, kako je objasnila, „po nju došla hitna pomoć i poslala je na psihijatriju“.

„Mislim da to govori o osobi, ili timu ljudi, koja je odlučila da me uhapsi i pošalje na psihijatriju. Oni su želeli da me degradiraju u svakom smislu reči, jer se borim protiv zataškavanja ove afere. Mislim da je to učinio sam vrh države“, rekla je Cvetković.

Pravne korake, u saradnji sa advokatom Božom Prelevićem, podseća, već je preduzela, jer su krivične prijave podneli protiv samog poslanika Slaviše Bulatovića, protiv njegovog oca Velimira, protiv službenice Gradske uprave Mirjane Mladenović i protiv načelnika te uprave, Dušana Aritonovića.

„Komitet za ljudska prava JUKOM obavestio me je da je protivpravno moje hapšenje u Predsedništvu, kao i to što su me poslali na psihijatriju. Ne razumem zbog čega se poslanik Bulatović krije, ili ne kaže da je neistina ovo o čemu ja pričam. Zašto on sve ovo ne demantuje? Neću odustati od ovog slučaja jer imam neoboriv dokaz, mislim da je vrh države svestan toga i da neće dozvoliti da osoba poput Slaviše Bulatovića degradira Narodnu skupštinu. To nije pitanje politike, već istine, jer neko ko je falsifikator ne može biti deo zakonodavne vlasti“, istakla je Cvetković.

Podseća da je falsifikovani dokument nastao 26. novembra 2020, a da je ona za postojanje ovog papira, koji je omogućio da porodica narodnog poslanika Bulatovića otuđi deo zemljišta u javnoj svojini, saznala tek nedavno.

„To je svesno urađeno, zato što je narodni poslanik znao da je moj otac bolestan i znao je da sam ja van Srbije. Slaviša Bulatović je mog brata i mene ranije već zvao, ali nismo dali saglasnost za otkup zemljišta“, objasnila je Cvetković.

Pomenula je i izjavu načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića, koji je našoj sagovornici u dopisu odgovorio da će „pokrenuti disciplinski i krivični postupak ako se dokažu navodi o falsifikatu“.

„To je ponižavajuće i sramno, jer kako neko ko je saučesnik krivičnog dela može da pokrene krivični ili bilo kakav postupak. Taj čovek treba da bude uhapšen i da krivično odgovara. Ne može on da pokreće bilo kakav postupak, kao ni gradonačelnik Vranja, kao ni načelnik imovinsko-pravne službe“, rekla je Dragana Cvetković za Danas.

Slaviša Bulatović, poslanik SNS, u telefonskom razgovoru je kazao da će se sa novinarom Danasa čuti „malo kasnije“, jer je „na treningu“, ali do objavljivanja ovog teksta Bulatović nije odgovorio na pitanje da li je službenici Gradske uprave, koja mu je dala nepotpisan dokument, taj papir, ali potpisan, vratio, kao što tvrdi Dragana Cvetković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari