Hapšenje u Vranju: Nastavlja se afera zbog sumnje da je otac narodnog poslanika SNS "falsifikovao dokumenta" 1Dragana Cvetković, foto: D. P. / Danas

Službenica Gradske uprave u Vranju M. M. (61) uhapšena je po nalogu Uprave kriminalističke policije (UKP), u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Podaci o hapšenju službenice M. M. tiču se slučaja, navodno, „falsifikovanog dokumenta“, jer je, u ranijem razgovoru za Danas, Dragana Cvetković iz Vranjske Banje tvrdila da se „falsifikovani potpis njenog oca, Čedomira Cvetkovića, nalazi na zapisniku kojim je porodici narodnog poslanika Srpske napredne stranke (SNS), Slaviše Bulatovića, tačnije Slavišinom ocu Velimiru Bulatoviću, omogućeno da otkupi deo školskog dvorišta u vlasništvu Grada Vranja i započne izgradnju stambenog objekta“.

Dragana Cvetković za Danas je tom prilikom, u tekstu objavljenom 31. maja, kazala da je „tog dana, kada je zapisnik nastao, ona bila sa ocem u Beogradu, gde je primio hemioterapiju na Onkološkoj klinici“.

„To je falsifikat sa lažnom izjavom i lažnim potpisom. Narodni poslanik Bulatović je zloupotrebio ime mog oca. Baš tog dana tata je primao hemioterapiju na Onkološkoj klinici u Beogradu. Lično sam ga odvela, a postoji i zapisnik, odnosno zvanični izveštaj iz bolnice. Parcela na kojoj se nalazi zgrada u kojoj živimo u Vranjskoj Banji pripada školskom dvorištu, javna je svojina, a da bi Bulatovići to otkupili kako bi mogli da grade stambeni objekat, bila im je neophodna saglasnost moje porodice jer delimo istu parcelu i istu zgradu. Narodni poslanik Bulatović bio je moj prvi komšija u Vranjskoj Banji, u kojoj sam odrasla“, kaže Dragana.

Zbog sumnje na, navodno, „falsifikovanje potpisa“, advokat iz Vranja, Jovan Aleksić, 7. juna je za naš portal je rekao da je „podneo krivičnu prijavu protiv NN lica u Gradskoj upravi Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) iz Vranja, zbog, navodno, falsifikovanog potpisa na zapisniku o saslušanju komšije, što je omogućilo porodici Slaviše Bulatovića, narodnog poslanika SNS-a u prethodnom skupštinskom sazivu i kandidatu za poslanika na poslednjim izborima, da kupi nekadašnje školsko dvorište u Vranjskoj Banji“.

„Ćerka tog čoveka čiji je potpis, navodno, falsifikovan je objasnila da je njen otac tog dana, kad je sačinjen zapisnik, bio u bolnici u Beogradu. A kako je nemoguće da čovek bude na dva mesta u istom vremenskom trenutku, onda je logično da tu nešto nije u redu. Zato neka tužilaštvo ispita sve to. Trenutno nikoga ne optužujemo, zato što se i ne zna ko je taj ili ko su ti“, naglasio je advokat Aleksić, tada, za Danas.

Nakon konferencije koju je 21. juna održala Dragana Cvetković – na trotoaru ispred dvorišta u kome se nalazi zgrada koja pripada i Bulatovićima i Cvetkovićima, u Vranjskoj Banji – na svom Fejsbuk profilu oglasio se i Velimir Bulatović, otac narodnog poslanika, i to 23. juna – targetirajući novinare Danasa, N1 i portala InfoVranjske, i nazivajući ih „stokom novinarskom“.

Dragana Cvetkovića je u razgovoru za Danas, 1. jula, naglasila da je – pored toga što je vranjski advokat Aleksić podneo krivičnu prijavu protiv NN lica u Gradskoj upravi – njen advokat, Božo Prelević, „OJT u Vranju podneo krivičnu prijavu protiv Velimira Bulatovića, oca narodnog poslanika i predsednika vranjskih naprednjaka Slaviše Bulatovića, kao i protiv M. M, službenog lica u imovinsko-pravnoj službi, zbog sumnje da su učestvovali u potpisivanju i overavanju, navodno, ‘falsifikovanog dokumenta’, kojim je porodici narodnog poslanika omogućeno da kupi deo školskog dvorišta u Vranjskoj Banji“.

Ćerka Čedomira Cvetkovića čiji je potpis, navodno, „falsifikovan“, a koji je „u momentu nastajanja spornog dokumenta u Beogradu primao hemioterapiju, te nije mogao da potpiše pomenuti papir“, dodala je da je krivična prijava protiv dvoje pomenutih samo „početak pravne procedure“.

Da je objekat u Vranjskoj Banji u kojem žive Bulatovići, zapravo, porodičan dom, odnosno da u njemu stanuje i narodni poslanik SNS-a Slaviša Bulatović, pokazuje podatak sa sajta Narodne skupštine, na kojem se, kao prebivalište narodnog poslanika, navodi adresa u Vranjskoj Banji.

Narodni poslanik, Slaviša Bulatović, nije se nijednom odazvao na poziv novinara Danasa.

Gradska uprava grada Vranja o uhapšenoj službenici

Gradska uprava grada Vranja oglasila se povodom informacije o hapšenju službenice M. M, napisavši u saopštenju da je „protiv imenovane službenice pokrenula disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti“.

Ta povreda radne dužnosti se, međutim, „ne odnosi na falsifikovanje isprave, a o čemu su već uveliko plasirane tvrdnje u medijima od strane ćerke vlasnika parcele“.

„U disciplinskom postupku utvrđena je povreda radne obaveze i izrečena disciplinska mera. Niko iz rukovodstva grada nije u svojim izjavama iznosio trvdnje da u postupcima zaposlene postoje elementi krivičnog dela i njena krivična odgovornost, jer ona u ovom trenutku nije utvrđena, niti je to u nadležnosti lokalne samouprave. Gradsko rukovodstvo se do sada nije oglašavalo povodom brojnih tekstova i natpisa u medijima o ovom slučaju, jer istragu vode nadležni pravosudni organi. Gradsko rukovodstvo se ograđuje od izjava ovakvog tipa i na ovu temu se neće više oglašavati“, navode iz Gradske uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari