Vranje: Uhapšena službenica Gradske uprave zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj 1Dragana Cvetković, foto: D. P. / Danas

Službenica Gradske uprave M. M. (61) uhapšena je po nalogu Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije (UKP), u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju, „kao zaposlena u Gradskoj upravi grada Vranja je u novembru 2020. godine sačinila fiktivan zapisnik o saslušanju suseda u kojem je konstatovala da je prisutna osoba čiji je potpis na zapisniku falsifikovan, a zapravo je navedena osoba u tom periodu bila na lečenju“, piše Slobodna reč.

„Ona je“, navodi se, „navedeni zapisnik upotrebila radi preparcelacije katastarske parcele i dobijanja rešenja Skupštine grada Vranja, da bi 528 metara kvadratnih zemljišta koje pripada javnoj svojini grada pripalo za novčanu naknadu drugom licu“.

https://slobodnarec.eu/hapsenje-zbog-afere-porodice-sns-poslanika/

Pošto se podaci iz ovog slučaja poklapaju sa aferom o kojoj se proteklih meseci pisalo u medijima, ispovesti Dragane Cvetković, ćerke obolelog od raka koja je tvrdila da je otac narodnog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Slaviše Bulatovića, Velimir Bulatović, „lažirao potpis njenog oca kako bi došao do zemljišta u javnoj svojini i tu nastavio sa gradnjom privatnog objekta“, portal Slobodna reč kontaktirao je sa Draganom Cvetković.

„Trenutno sam u MUP-u, javiću se. Sve što mogu da kažem je da mi je gradonačelnik Vranja Milenković potvrdio da je utvrđen falsifikat, a ne znam hoće li on sam sebe kazniti“, rekla je ukratko Cvetković.

Podsećamo, prema navodima Cvetković, „Gradska uprava u Vranju je sačinila i overila dokument na kojem je falsifikovani potpis Čedomira Cvetkovića, zapisnik koji je omogućio porodici Slaviše Bulatovića, poslanika SNS u prethodnom i novom sazivu Narodne skupštine, da otkupi deo školskog dvorišta koje je bilo u vlasništvu Grada, kako bi gradili stambeni objekat“.

Njen otac je, kako je rekla, na dan kada je sačinjen zapisnik, „primao hemioterapiju u Beogradu“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari