Glumica Vesna Čipčić tvrdi da joj je falsifikovan potpis na izbornoj listi 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Glumica Vesna Čipčić kazala je za N1 da je njen potpis falsifikovan na izbornoj listi „Dobro jutro Srbijo“ Socijaldemokratske stranke, pokreta Dosta je bilo i pokreta Otete bebe za predstojeće beogradske izbore.

„To je nedopustivo i kažnjivo. Saznala sam tako što me je Vladica Ilić pozvao i rekao mi o čemu se radi i pitao da li sam ja dala svoj potpis listi Saše Radulovića i Borisa Tadića. U čudu sam se našla. Rekla sam da nisam“, objašnjava glumica za N1.

Vladica Ilić je zamenik člana Gradske izborne komisije.

Glumica Čipčić navodi da je nakon tog pozova proverila da li je zaista on pozvao da bi bila sigurna da se radi o čoveku iz Gradske izborne komisije.

„Kada sam shvatila da je to ispravno što je uradio i što me je pozvao dogovorili smo se da napišem prigovor, overila kod javnog beležnika i predala“, ističe glumica.

Kako navodi, osećala se jako neprijatno.

„Jako neprijatno sam se osećala jer kada vidite da neko vlada vašim podacima od lične karte, preko matičnog broja, gde stanujem, to je nešto što je nedopustivo. A pogotovu krivotvorenje mog potpisa. Bilo mi je krajnje čudno, a pomalo i smeštno. Mogu da zamislim sudeći po situacijama koje nam se dešavaju u društvu, ali nisam pomislila da sam baš ja ta čiji potpis falsifikuju“, naglašava glumica.

„Od nas zavisi kako ćemo živeti“

Glumica je povodom predstojećih izbora istakla važnost inicijative ProGlas, koju je i sama podržala svojim potpisom.

„Od nas pojedinaca zavisi kako ćemo živeti. Oni se ne bore ni za jednu opozicionu stranku. Zamislite kolika je svest građana kad mi treba da ih molimo ga izađu i glasaju“, objašnjava sagovornica.

Podršku je dala i ekološkim protestima.

„Sve je krenulo od nasilja, strašne nepravde, kriminala, korupcije. Gde god zagrebete, ne valja“, navodi sagovornica.
Broj falsifikovanih potpisa uvećava se svakog dana

Ko je hteo da učestvuje na izborima – do sada je već morao da prikupi potpise i preda ih republičkoj, pokrajinskoj ili gradskim izbornim komisijama. Nisu svi, međutim, poštovali pravila i zakone – broj izbornih lista za izbore u Beogradu na kojima se pojavljuju, ispostaviće se, falsifikovani potpisi – uvećava se svakog dana. Sporni potpisi do sada su pronađeni na čak sedam izbornih lista, a među lažiranim su i podaci i potpisi nekih javnih ličnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari