Novica AntićNovica Antić Foto: Beta/Miloš Miškov

Sva tri uhapšena predstavnika Vojnog sindikata Srbije, predsednik Novica Antić, potpredsednik Duško Tolmač i generalni sekretar Predrag Jevtić, noćas su pušteni da se brane sa slobode, potvrdio je za Betu advokat sindikata Siniša Lunić.

Puštanju je prethodila odluke sudije za prethodni postupak u 1.00 sat posle ponoći, dodao je Lunić.

Kako navodi, očekuje da će se tužilaštvo da se žali na ovu odluku, ali za sada su funkcioneri Vojnog sindikata Srbije slobodni.

„Ono što je suština čitave stvari je da ne postoje činjenice na kojima bi se mogla zasnivati bilo kakava krivična odgovornost ove trojice“, naveo je Lunić.

Dodaje da je najbitnije u odluci suda to što Vojni sindikat sada nastavlja svoje delovanje, jer bi određivanjem pritvora to delovanje bilo potpuno onemogućeo.

„Bio bi ugušen rad sindikata. Samim tim, bilo bi ostvareno biće krivičnog dela iz člana 152. (Krivičnog zakona) – sprečavanje politikog i sindikalnog delovanja. Ovako je ispalo najbolje i za pravosudni sistem i za ovu trojicu“, dodao je Lunić.

Antić, Tolmač i Jeftić uhapšeni su u utorak, nakon što su pripadnici policije izvršili pretrese u njihovim privatnim stanovima i kućama.

Slučaj se odvija pred Tužilaštvom u Novom Sadu jer je sedište sindikata u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari