Advokati "doktorirali" sukobe

* Pravni fakultet: Beljanskom odobrena odbrana povučene doktorske disertacije* Beljanski: Titula s takvog fakulteta potpuno mi je suvišna
Poništavanje doktorata Slobodana Beljanskog ogolilo konflikte između advokatskih komora

Ostavite komentar


  1. Nema sumnje da je g. Beljanski završio kao žrtva spletki i ličnih animoziteta, ali isto tako, koliko ja vidim, proces u kom je stekao doktorat je izveden na improvizovan i protivpravni način. Sam je kriv što se svojim neprijateljima na ovaj način "namestio na zicer".

  2. И напокон, после толико дана мрцварења по новинским чланцима, успели смо да сазнамо да Бељански, ипак, није поступао у складу са прописима-што би се народски казало-НИЈЕ се држао закона к““о пијан плота! Није ми само јасно, како ико добронамеран у Србији може и да помисли да је овај лик изнад закона и да је повлашћен у односу на све остале грађане! Кажем – ико добронамеран, јер политиканте који се јављају са подршкама нелегалном доктору, нико озбиљан не рачуна.

  3. Gospodine Beljanski,
    Obratiću Vam se na ovaj način, jer za nešto drugo nemam mogućnosti. Neugodno me je izunenadilo Vaše premišljanje da li ćete na diletantsko rešenje dekana, uložiti žalbu. To ne liči na Vas, i na to, po mom dubokom ubeđenju, nemate pravo. Imate moralnu obavezu prema fakultetu na kome ste diplomirali, prema njegovim časnim profesorima, sadašnjim i budućim studentima, da se suprotstavite pravnom nasilju koje danas prema Vama čini dekan PF, a sutra prema ko zna kome. Imate moralnu obavezu da kao pravnik, advokat, javna ličnost koja je i danas u telu za borbu protiv korupcije, doprinesete borbi za zakonitost u ovoj zemlji, posebno u situaciji kada do kršenja dolazi od strane institucija koja obrazuje buduće delioce pravde i naučnike.
    Ako ne uložite pravni lek i ovo diletantsko rešenje postane konačno, ono će postati valjan pravni akt, a ne sramota onih koji su ga inicirali i doneli. Ovo rešenje mora, u žalbu i odlukama po žalbi, biti izvrgnuto pravnom rugli i biti primer ljudske gluposti i bahatosti. Ono će biti svojevrsni test za pravnu državu i profesorski kolegijum PF. Ako ne uložite žalbu, pada u vodu i sva podrška koju vam pružaju pojedinci i razne organizacije. To znači predaju, a to ne liči na vas. Ako vi odustanete, kakav ćete primer pružiti malom čoveku (nadam se da nije prepatetično)?
    islim da je bitna još jedna stvar, odluka koje će se doneti po žalbi pokazaće stepen trulosti ove ustanove, videće se da li ona ima moralni kapacitet da pnemogući gaženje zakonitosti od strane jedne visoko obrazovneustanove, ili ga nema. Vaša žalba će pokazati moralni kapacitet profesora koji rade na PF, da li su dorasli tome da budu oni koji uče pravu i pravednosti. Profesori, za sada ćute, bride li im obrazi?
    Gospodine Beljanski, ne smete propustiti priliku da doprinesete razotkrivanju dela mediokriteta koji dave ovu zemlju.
    S poštovanjem,
    Tomislav Drvar

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.