Advokatska komora Srbije oštro osudila napad na advokate u prostorijama RGZ 1Foto: Radnik.rs

Advokatska komora Srbije (AKS) danas je oštro osudila napad na advokate Dragoslava Ljubičanovića i Stefana Stojkova u prostorijama Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na Novom Beogradu i najavila da će preduzeti sve mere u cilju zaštite svojih članova.

U saopštenju Komora je ocenila da je napad na advokate koji se dogodio u prostorijama RGZ – Službe za katastar nepokretnosti Novi Beograd posledica „dugogodišnjeg osionog ponašanja i postupanja” te službe ne samo prema advokatima već i prema građanima Srbije.

Kako se navodi, predsednik AKS Viktor Gostiljac danas se sastao sa tužiocem Borisom Pavlovićem i ukazao na značaj hitnog i efikasnog postupanja u slučajevima napada na advokate, kao i da neprihvatljiv i neprimeren postupak državnog službenika koji je primenio fizičko nasilje nad dvojicom advokata ne sme ostati nekažnjen.

Pavlović je informisao predsednika AKS o do sada preduzetim radnjama u tom predmetu i naveo da će tužilaštvo preduzeti zakonom predviđene mere i utvrditi sve okolnosti slučaja u cilju procesuiranja odgovornog lica, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari