Agencija za bezbednost saobraćaja: U februaru u prethodnih pet godina prosečno poginulo 32 osobe 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je danas sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju zbog povećanog obima saobraćaja koji se očekuje tokom praznika.

Svima koji putuju na duže relacije i odlaze na planine Agencija je u saopštenju sugerisala da se pripreme za putovanje i koriste zimsku opremu.

U ovo doba godine očekivane su i pojave magle, dok su kolovozi pretežno vlažni i klizavi, pa je Agencija pozvala na oprez u saobraćaju i poštovanje saobraćajnih propisa.

Agencija je, pozivajući se na svoja njihovim istraživanjima, navela podatke da u februaru u prethodnih pet godina prosečno poginu 32 osobe, a u nesrećama se povredi 1.321 osoba.

„Podaci ukazuju na značajno povećanje stradanja u saobraćaju 14. februra, odnosno na takozvani Dan zaljubljenih kada je veća mobilnost i zbog nastupajućih državnih praznika. Takođe, beleži se povećanje broja poginulih i povređenih lica u vreme povratka sa putovanja i završetka obeležavanja državnih praznika i školskih raspusta tim povodom“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari