Agencija za upravljanje lukama započela izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa na reci Savi u Šapcu 1Ilustracija Foto: K.V./Danas

Povodom izgradnje pristaništa na reci Savi, Šabac je posetio direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović, koji je rekao da je Agencija u prethodnom periodu uputila inicijativu Vladi Srbije za progalšenje lučkog područja u Šapcu.

„Naš cilj je da iskoristimo mogućnosti Save za unapređenje međunarodnog i domaćeg rečnog putničkog saobraćaja“, rekao je Perović.

Agencija za upravljanje lukama započela izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa na reci Savi u Šapcu 2
Foto: grad Šabac

Budući radovi uključuju izgradnju plutajućeg objekta sa šipovima, dok će se na samom objektu nalaziti prostorije za smeštaj svih nadležnih službi i lučkog operatera.

„Izgradnja pristaništa u Šapcu jedna je od aktivnosti novog projekta „Zaplovi Srbijom“ koji Agencija otpočinje u cilju podizanja svesti turista, poslovne javnosti i lokalnih samouprava o mogućnostima za razvoj nautike“, kazao je Perović.

Projekat bi trebalo da doprinese rastu broja posetilaca koji Srbiju obilaze sa reka, kao i povećanju prihoda od ove grane turizma.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari