Agencije za sprečavanje korupcije i Služba za upravljanje kadrovima potpisali Memorandum o saradnji 1Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Agencije za sprečavanje korupcije i Služba za upravljanje kadrovima (SUK) potpisali su Memorandum o saradnji sa ciljem uspostavljanja dugoročne saradnje koja će doprineti razvoju i unapređivanju rada obe institucije, saopšteno je danas.

Kako se u saopštenju navodi, direktori Agencije Dejan Damnjanović i SUK Danilo Rončević konstatovali su tom prilikom opredeljenost u izgradnji sistema međusobne saradnje, kroz uspostavljanje proaktivnog pristupa u sprečavanju korupcije u oblastima posebno rizičnim za nastanak korupcije, predviđenih strateškim dokumentima Srbije.

Ciljevi saradnje, prema navodima, ostvarivaće se pre svega kroz analizu primene pozitivnih propisa u oblastima posebno rizičnim za nastanak korupcije a koji se odnose na zapošljavanje u javnom sektoru kao i ukazivanje na potencijalne rizike od korupcije u toj oblasti.

Takođe i kroz organizaciju obuka za zaposlene u Agenciji, novopostavljene javne funkcionere u organima javne vlasti kao i planiranje privlačenja kadrova za rad u Agenciji i drugim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari