Akademik Bećković najavljuje raspravu u SANU o gondoli

Nakon jednoglasnog protivljenja, Odeljenje jezika i književnosti Srpske akademije nauka i umetnosti o projektu Grada Beograda

Ostavite komentar


  1. To se gradi od para poreskih obveznika , pre svega sto rade u privatnom sektoru , takvi poput tog besckovica u zivotu nisu radili , i nikad nisu ni jednim dinarom doprinelli drustvu

  2. Divno je što se i akademici počeše sa uključivanjem u polemike.Pitam se gde su do sada bili,u svojim foteljama iz kojih su sa gnušanjem gledali na sve ali ih je mrzelo da progovor.Sram vas bilo gospodo akademici,žalosno je što inicijativa za gradnju gondole nije potekla od vas, žalosno je što se niste nizašta pitali ali samo zato što vas ništa ne dotiče,najmanje svakodnevica življenja,prepametni ste vi da se bakćete sa gondolama,trolejbusima…..mnogi od vas su bruka ove zemlje.

  3. A zasto ne o industrijskom parku u Borci, Beogradu na vodi, prodaji resursa…

  4. Nadam se da će naši akademici raspravljati i o žičari a ne samo o kabini (gondoli). Da li je moguće da smo toliko nepismen narod?

  5. Sjajna vest. Od toliko bitnih i važnih pitanja po Srbiju, oni će raspravljati o gondoli.
    Bruka. Ako ni o #emu drugom nemaju mišljenje, ne moraju da ga imaju ni o gondoli.

  6. Gospoda iz SANU se bude iz decenijskog sna, u međuvremenu su Srbijom prohujale mnoge nakaradne investicije koje je unazađuju, Beograd na vodi je jedna od njih.

  7. Od tolikih problema u društvu SANU raspravlja o gondoli. Trlja deda dlan da im prodje dan. Mudri starci nisu uvideli da zemlja od petog oktobra srlja u propast sad im smeta gondola od 15 miliona evra kad je u Srbiji opljačkano na desetine milijardi evra.

    1. A po tvom misljenju bote zemlja je cvetala pre petog oktobra. Narocito pod Slobom i njegovim ministrom informacija. Jel si to sam smislio ili ti je centrala javila da napises?

    2. Inace je pre petog oktobra bilo blagostanje, niko nije krao i iznosio pare napolje, milina jedna.

    1. Kakva rasprava bre?!Ove morone u bivaru a ne da unistavaju Kalemegdan?!Dno,dno I dnoo

  8. Mislim da nije u redu da se buni neko protiv ulepšavanja grada. Verovatno im bnv kvari vidik iz stanova koje su oteli bivšim vlasnicima 45′ sa svojim durmitorskim brigadama.
    Protiv sam Vučića ali za napredak.

    Zapamtimo, svaka pobuna protiv nekog napretka u Srbiji ima neku mračnu pozadinu, ugrožen privatni interes, podnarednički mentalitet itd.
    Kalemegdan je tako dosadna i neprivlačna destinacija, ovo će ga mnogo unaprediti i doneti šuške od turizma.
    Nisam čuo da se bune zbog izrovanih staza na kališu zadnjih 40 godina.
    Dakle, kofu maltera u šake i puni rupe umesto mrtvog mora.

    1. Narode, kako ništa ne vidite i ne shvatate! Ta nesrećna gondola bi se nalazila pored Iznogudove(Vesiceve)buduće kafane i obezbeđivala mu xgrtanje još većih para, jer je mnogo alav i nikad mu nije dosta. I Bnv služi u iste svrhe njemu, Malom, Vucicima i ostaloj bratiji. Pa neka su se digli akademici, opozicija, deo normalnih sugradjana koji ne gleda Pink, Hepi, Studio B i sl. Dajte da spasavamo svi zajedno sta se spasti može od ove pošasti!

  9. Akademici zadnji je cas da zajedno sa prosvecenim narodom zaustavite ovo naprednjacko-radikalsko-SPS-OVSKO LUDILO.To je vasa ljudska i moralna duznost.Inace onda ne znamo svrhu vaseg postojanja !?

  10. Ideja o gondoli je zaista lepa i primamljiva ali nije toliko korisna. Korisija je gondola na Zlatiboru.

  11. Nikad mi nece biti jasno, kome i zasto smeta Gondola. Secam se isto je bilo i kad je u Beograd,stigao prvi Mek Donalds. Najvece primedbe su ipak stizale iz ZG i LJU.

  12. Srbija je unistena promašenim investicijama, hibridnim ratovima. Da li SANU moze da pomogne u studijama isplativosti?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.