Akademik Teodorović pokrenuo peticiju za smenu Zukorlića

Ostavite komentar


  1. Sto ovaj clan SANU ne trazi da skupstina te organizacije donese neku rezoluciju povodom slucaja Vucic-Zukorlic, nego skuplja nekakve potpise gradjana kao da je policicki predradnik?

  2. Где да потпишем и шта сте чекали оволико дуго, па сатреше нас.
    И ту не мислим на Зукорлића.

  3. А зашто не објављујете и коментаре који садрже другачије мишљење од Дражиног вам П.???

  4. Gospodin Zukorlic je izabran za predsednika skupstinskog Odbora za prosvetu kao legitimni predstavnik bosnjacke zajednice i poslanik. On samo predsedava ovim odborom i ima jedan glas u njemu! A vrli akademik je mogao da digne svoj glas kada je npr. u Narodnoj skupstini usvojen DOS-ovski Zakon o privatizaciji kojim je legalizovana pljacka drustvene imovine ogromne vrednosti.

  5. Cutali ste kad je pocelo megatrendovanje Srbije, cutali ste o laznim diplomama i doktoratima, cutite o ohlokratiji u kojoj zivimo, zar vam se ne cini da je Zukorlic logican izbor … Podnosite peticiju Zlu da bude pristojno!

  6. I onda se pitate zasto nisam hteo da zavrsim fakultet i da sa takvom spodobom budem u isti kos a ovo je nastavak ponizavanja srba i srbije uu nedogled jer je sada prilika srbi su posle decenija mucenj i ponizavanja izgubili volju., veru ,bez vizije za budućnost smo,klonuli i sad se koristi rilika da se do kraja tazbije identitet i kultura

  7. Мислим да у Србији постоје далеко квалификованији људи за ту позицију, који су својим доприносом у науци заслужили овакву привилеговану позицију.

  8. Srbija i njeni građani nikada nisu bili toliko ponižavani na svim nivoima, kao sada tokom vladavine histeričnog "reformatora" i diktatora u pokušaju.

  9. Kada se popunjavaju podaci u peticiji ne postoji izbor-Republika Srbija samo Srbija i Cg:(

  10. Opet SANU siri mrznju prema drugim i drugacijim. Sad im je krivo sto je na celu odbora leitimni predstavnik zajednice cije su nestajanje planirali u cuvenom Memorandumu SANU.

  11. Blagoje Stančić, redovni profesor, u penziji, Univerzitet u Novom Sadu. kaže:

    Uvaženi i dragi kolega, Prof. Teodorović je, u potpunosti u pravu. Kako u vezi sa postavljanjem gospodina Zukorlića za predsednika skupštinskog dbora za prosvetu i nauku, taku i u vezi sa radom privatnih univerziteta i dodeli diploma političarima, kao i drugim "važnim" mediokritetima. Nažalost, u Srbiji je i dalje notorna trgovina političkim mestima, koja su, jedino, interesantna i isplativa u našoj zemlji. Sva mesta, na kojima se bilo šta odlučuje, od mesne zajednice do republike, se popunjavaju partijskim poslušnicima, za koje je najbolje da nemaju nikakvu kvalifikaciju, kao i da nemaju osnovnih moralnih kriterijuma. Sa takvima se najbolje manipuliše. Međutim, za ovakvo stanje smo krivi mi, koji nismo i još ne dižemo svoj glas i ne stupamo u odlučnu borbu protiv ovakvog stanja. Zbog toga, apelujem na sve kolege, na svu inteligenciju, kao i na sve poštene ljude, koji žele da pomognu Srbiji. Srbija, kao ni bilo koja druga, savremena, zemlja nema opstanka i daljeg napretka ako, u prvi plan ne stavi znanje.

  12. Vucicu nije nikakav problem da se izvinjava, za to je veoma talentovan. Ja bih volela da imamo jednog premijera koji je castan covek, koji bi puno razmisljao pre nego sto se nekome izvini. Ovaj je bez casti i bez integriteta. Ja se izvinjavam vama koji citate komentare, on je BAGRA!

  13. Ko su Danica Popović, Vera Vujčić, Marko Backović, Boris Begović, Olivera Milošević… ??? Opozicija Vučiću koja nema pametnija posla

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.