Akcija „Burek solidarnosti“ u Borči: Građani u odbrani komšije

Danas u 10 sati u znak podrške pekaru iz Borče nakon protesta desničara

Ostavite komentar


  1. Ako ni zbog čega drugog, dq pokažemo sebi da u Srbiji ima i onih koje ne vodi slepa mržnja prema čoveku koji niti je na fotografiji, niti je njegiv profil na Fejsu, niti pokazivanje simbola predstavlja pokazivanje mržnje.
    Bravo za burek akcijaše!

  2. Bio bih prilično skeptičan prema ovom pekaru, čak nevezano za taj događaj oko dvoglavog orla. Meni se npr.ne dopada činjenica da on pomaže, ako je informacija tačna, migrantsku decu, što može da izgleda srceparajuće na prvi pogled i za naivne i beslovesne, ali na drugi promišljeniji pogled iza toga može da stoji namerno podsticanje što veće migrantizacije i islamizacije Srbije. Zaključak bi bio, čuvaj se Danajaca i kada darove nose!

    1. Žao mi je, ali u tebi duboko negde, čuči nacionalista, možda nisi svestan, preispitaj se malo.

    2. Bravo @mišo, ako Danas dodeljuje nagradu za najgluplji komentar, ti si neprikosnoveni šampion.
      Mon Đuraj je katolik po veri.
      Sviće li ti pomalo ili ič?

      1. To što je on katolik ( ako jeste) uopšte ne mora da znači da mu se ne dopada islamizacija i migrantizacija Srbije.

        1. Tako su znaci trebali Austrijanci da vracaju Srbe izbegle iz Hrvatske ili Bosne jer sire pogresnu veru. Za katolike su cisto teoloski naime pravoslavni isto sto i muslimani. Ti Miso, si beznadezno glupo bice (ovo nije uvreda nego cinjenica).

      2. Miša misli da svaki Albanac mora biti islamske veroispovesti, kao što kvazisrpske kvazipatriote smatraju da svi Srbi moraju biti pravoslavci.

    3. Slazem se.
      Ovaj covek uopste ne treba da dokazuje da je dobar Albanac i da doprinosi Srbiji vise od prosecnog gradjanina Srbije, da bismo ga tretirali jednako.
      Zrtva ne treba da dokazuje da NE zasluzuje da bude napadnuta zato sto je dobra, velikodusna, humana itd.

      Pekar koji je nemedijska licnost je prinudjen da se brani od onih koji protestuju protiv toga sto se jedna nemedijska licnost ne stidi sto je Albanac. To mu je i jedini greh. I policija obezbedjuje MIRNE nazovi proteste protiv pekara, a ne da protesta ne bude I nema. Vi shvatate da je to nacisticka i fasisticka rulja ispred covekove pekare, ne? Shvatate da je to blizu kristalne noci?

      I svi mali privatnici i srpski i albanski, treba da zatvore pekare po Srbiji. Biti mali privatnik u Srbiji je usluga Srbiji, ne samom sebi. Svi ti ljudi bi vise zaradili kao radna snaga u inostranstvu.
      Kada jednom budete prinudjeni da pravite sami sebi hleb, naucicete da cenite LJUDE.

  3. Da, da… Na ovaj nacin Albanci uvek branise Srblje. Uvek su gledali da nas zastite i pomognu,zato danas tamo Srblji zive o onolikom broju. Takodje, videh mnogo ovakvih akcija u Hrvatskoj gde stitise zivot i imovinu Srba, pocev od 1991-1995. U mom malom mestu u cent.Srbiji, zivi porodica Albanaca, takodje drze pekaru, deca im jedva pricaju srpski, tu idu u skolu. Niko ih nije dirao, niti ce. Verovatno ce 2222 godine, Srbin u Djakovici moci da drzi neku radnju ili u Kninu.

    1. Takvi sa pričom kao vi su zakuvali probleme u Kninu.
      Mislim da niste bili ni u Kninu, ni u ostatku Hrvatske. Jeste da su Srbi u Hrvatskoj narod niže kategorije za neke stvari, ali baš tako kako predstavljete nisu.

    2. Eh pa nemogu da verujem gde smo stigli, Burek je dobar ali ko pravi ima drugu nacioalnost

    3. A sta on ima da brani Srbiju? On covek je pekar a ne politicar ili vojnik. Da li je ti branis? Uostalom cak i da hoce ne moze je odbraniti. Jer Srbiju od ‘grlatih Srba’ niko odbraniti ne moze. To su oni koji vicu ‘Zivela Srbija’ a onda idu kod Erdogana pa mu se klanjaju na turskom, idu kod Putina da mu klece i mole na ruskom, idu kod Merkel pa joj se ulaguju na nemackom. Jadnici.

  4. A sti Bebo ako je neko nacionalista?ziveo sam dugo medju ovakvima koje vi danas branite i taj pakao koji je moja porodica na kosovu dozivela ne bih nikome pozeleo ni u ludilu.A samo smo zeleli da budemo svoji na svome ali nije vredelo svasta su radili dok nas nisu isterali.Budi sigirna da ce i tebe snaci ta sudbina ako ikad budes u manjini medju tim kohe danas branis.

    1. Zbog toga sto ste VI doziveli nasilje od nekog, ko valjda ima svoje LICNO ime i prezime na Kosovu i Metohiji, kriv vam je ovaj covek potpuno drugog imena i prezimena, pa zato maltretirajte i isterajte njega, i unistite i Srbiju u procesu.

Ostavite komentar


Društvo

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bageri u dvorištu kuće gde se igrala Danka Ilić, prisutni i vatrogasci spasioci 10

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bageri u dvorištu kuće gde se igrala Danka Ilić, prisutni i vatrogasci spasioci

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u borskom naselju Banjsko Polje, a potraga za njom ušla je u treći dan. MUP nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta. Kako nam je potvrđeno iz policije, u dvorištu porodične kuće je bager koji čisti teren, a na snimcima medija vidi se da su oko 12.50 ka dvorištu išli i vatrogasci spasioci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.