Akcija Zasadi drvo počela danas u Botaničkoj bašti u Beogradu 1Ilustracija: Nenad Kovačević

Akcija sadnje stabala u Srbiji pod nazivom „Zasadi drvo“ počela je danas u Botaničkoj bašti u Beogradu uz ocenu da je neophodno da se poveća svest o značaju zdrave životne sredine i održivog razvoja društvene zajednice.

Akciju sadnje stabala pokrenuli su Adrija medija grupa i dm drogerie markt, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokreta gorana Srbije i Privredne komore Srbije.

Akcija koja će trajati četiri meseca, baviće se edukacijom i podizanjem svesti građana o značaju šuma, a otvaranjem sezone jesenjeg pošumljavanja građani će tokom jednodnevne radne akcije moći da zasade svoje drvo.

Tom prilikom biće zasađeno oko 50 hiljada sadnica širom Srbije, navodi se u saopštenju organizatora akcije.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović pozvao je građane da se priključe akciji i poručio da se sadnjom „gotovo četiri miliona stabala“, značajno obnavljaju površine pod šumama.

„Ovim dodatno jačamo i odbrambene kapacitete u pogledu smanjenja posledica od bujičnih voda i poplava. Dovoljno je samo reći da pošumljena površina apsorbuje 20 puta više vode od zemljišta koje nije pod šumom“, rekao je Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari