"Ako nemaš para za privatni, upiši državni fakultet": Mića Jovanović šokiran spornom reklamom Megatrenda 1Foto: Univerzitet Megatrend

„Ukoliko želiš dobru edukaciju, upiši privatni fakultet. Ukoliko ne možeš da ga priuštiš, šteta. Možeš da ideš na državni“.

To je poruka, odnosno citat nekadašnjeg guvernera Mejna Pola Le Pagea, koja se pojavila na Fejsbuk i Instagram stranici Megatrend univerziteta kao reklama za predupis za školsku 2023/24. godinu.

Da se ovakva reklama nalazi na društvenim mrežama rektor nije znao kada smo ga pozvali, a nakon što je video o čemu je reč, objava je uklonjena sa društvenih mreža.

Rektor Jovanović za Danas kaže da je „u šoku“.

Navodi da se nijedna objava ne može pojaviti na Fejsbuk i Instagram stranici univerziteta, a da je on nije odobrio i da u 90 odsto slučajeva upravo on daje ideje.

Za spornu objavu, kaže, nije znao, a osoba koja je na Megatrend univerzitetu zadužena za kampanju na društvenim mrežama je samoinicijativno postavila reklamu.

– Ovog trenutka sam dao nalog da se on otpusti. Ovo mu nije prvi put. Ništa bez mog odobrenja ne može da bude objavljeno na društvenim mrežama, a on je objavu stavio samoinicijativno – kaže Jovanović.

Megatrend je inače poznat po škakljivim reklamama koje dižu prašinu u javnosti, a sam Jovanović više puta je obrazlagao da je njihov cilj da privuku pažnju.

Njihove ranije reklame „Završi Megatrend i pali“ mnogi se i danas sećaju, a letos je ovaj univerzitet ponovo bio u žiži javnosti kada se na reklami pojavio citat Marka Tvena: „Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak”.

Jovanović je tada za Novu S objasnio da nije reč o pozivu na korupciju, već je u pitanju samo duhovita poruka.

“Ne znam odakle ljudima u zemlji Srbiji tolika želja da pljuckaju po Megatrendu. Tamo lepo piše kakav je koji advokat i potpis Marka Tvena”, rekao je tada Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari