Reakcije na slogan "Završi Megatrend i pali" 1Foto: Peđa Popović

Univerzitet „Džon Nezbit“ ponovo je vratio staro ime Megatrend i aktivirao staru reklamu pod sloganom „Završi Megatrend i pali“, kojom pozivaju studente da završe taj univerzitet i odu iz Srbije. Evo šta o tome kažu sagovornici Danasa.

Borijan Soković

student prorektor Univerziteta u Beogradu

Apelujem na celu zajednicu da omogući studentima da ostanu u svojoj zemlji, jer mi to želimo, a ne da se za ličnu promociju koristi to što je neko iz muke i potrebe otišao u inostranstvo jer je tamo bolje plaćen.

Miodrag Stojković

profesor humane genetike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu

Svaki odlazak iz Srbije je poražavajući za našu zemlju. Mladi ljudi treba da ostanu ovde, da grade ovu zemlju, da ovde podižu decu, a ne negde drugde. Država treba različitim merama da stimuliše mlade da ne odlaze iz zemlje, a takvu poruku treba da im šalju i državni i privatni univerziteti.

Milovan Šuvakov

bivši pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje

Reklama koja može da odgovara istini jedino ako pozivaju studente da „zapale“ u zemlje trećeg sveta. Za sve ostale je važno znanje, a ne papir.

Srđan Ognjanović

direktor Matematičke gimnazije u Beogradu

Užas, ako mogu u jednoj reči da odgovorim. Poražavajuće je da postoje privatni univerziteti takvog tipa, a tek da reklamiraju odlazak iz Srbije. Ne znam šta bih drugo rekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari