AKPA: Komisija da utvrdi zašto se odustaje od reforme

Ostavite komentar


  1. Vi ste sigurno u Akademiju ušli na obuku „po zaslugama“. Šta ćemo sa 1.500 stručnih saradnika koji ne simuliraju sudjenja kao vi nego rešavaju u sudovima i tužilaštvima životne probleme, odnosno rade predmete. Pokrite se ušima.

    1. O ulasku po zaslugama u pravosudni sistem mozemo govoriti jedino ukoliko je tih 1500 (sto je cifra kojom manipulisu saradnicka udruzenja) saradnika uslo u sistem upravo po principu zasluga. Svi znamo da to nije tako i da su najvece veze i najvece nepravde bile bas na saradnickim konkursima. Na Ajademiji imaju sansu i oni koji nemaju vezu takva veza na konkursima na kojima ste Vi i ostale kolege saradnici primljeni, nazalost ne postoji.

    2. Klara,
      Čemu uopšte pitanje „šta čemo sa 1500 saradnika“? Šta im to trebamo raditi? Jel im neko oduzima saradnički posao? Ne. Oni su svakako na radnom mestu na kom su a to što im je neko obećao da će svi nekad biti sudije što je matematički nemoguće nek oni vide s tim ko im je to obećao. Nek polažu prijemni za akademiju i najbolji od njih biće sudije i zamenici tužioca a ostali nek rade na poslu koji im niko ne otima. Na akademiji možete svake godine videti javno rang listu kako su primljeni. Zaboravljate da su akademci upravo dosadašnji saradnici i pripravnici tako da ne dosađujte sa tom pričom da vi svakog dana sudite a akademci se igraju suda.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.