Akreditovani predavači za Akademiju za javnu upravu 1Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu

Nacionalna akademija za javnu upravu danas je, u prostorijama Srpsko-korejskog IT centra, organizovala svečanu dodelu 30 rešenja o akreditaciji predavača, fizičkih i pravnih lica, za realizaciju programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju, najviše ocene od strane polaznika obuka u 2018. godini dobilo je 36 predavača i njima je dodeljena gramata, kao specijalan vid zahvalnosti za izuzetan doprinos stručnom usavršavanju. Na događaju su predstavljeni i članovi programske komisije za trening trenera.

Nacionalna akademija za javnu upravu je centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije, koja je osnovana sa ciljem da unapređuje kompetencije zaposlenih u javnoj upravi, neophodne za kvalitetno obavljanje posla. Sprovođenjem programa obuke uz primenu savremenih oblika i metoda stručnog usavršavanja obezbeđuje se stalno unapređenje kvaliteta usluga koje javna uprava pruža građanima i privrednim subjektima. Od osnivanja, realizovali smo 138 obuka za 2736 polaznika, a u predstojećem periodu biće sprovedeno još preko 50. Važnost sistema akreditacije realizatora obuka je od izuzetnog značaja, jer se na taj način svim našim polaznicima pruža standard kvaliteta obuka koji realizuju samo najkvalitetniji predavači iz različitih oblasti“, izjavio je Dražen Maravić, v.d. direktora Nacionalne akademije.

Prisutnim zvanicama obratila se i Snežana Antonijević, v.d. pomoćnika direktora Nacionalne akademije i izjavila da je od presudnog značaja širenja trenerske mreže za adekvatno funkcionisanje Nacionalne akademije, te da ćemo ovom akreditacijom realizatora programa stručnog usavršavanja osigurati visok kvalitet obuka koje realizujemo i postaviti temelje za dalje sprovođenje naših ciljeva.

Nacionalna akademija za javnu upravu planira da i u buduće nastavi sa različitim aktivnostima koje će dovesti do konstantnog razvoja trenerske mreže, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.