Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd pružili podrušku radnicima Fijata 1Foto: Danas/Bojan Cvejić

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd razvili su su danas ispred zgrade Vlade Srbije transperetnt sa natpisom „Solidarnost“ u znak podrške radnicima Fjata i poručili da najvažniji zadatak države da svakom radniku obezbedi socijalnih prava i zaštitu.

„Igrajući se sudbinama radnika Fijata, država je još jednom pokazala da odlučuje u interesu stranih investitora, umesto da radi u interesu radnika, građana Republike Srbije“, saopštio je pokret Ne davimo Beograd, podsetivši da se, pri potpisivanju novog ugovora, država obavezala da će uložiti 49 miliona evra, ali u ugovor nije uključila plan i socijalni program za radnike Fjata.

Novi sporazum će, kako ocenjuje pokret Ne davimo Beograd, „biti još jedan u nizu štetnih ugovora koje je potpisala Vlada“, u ime politike „dovođenja stranih investitora, na račun radnika“.

„Znamo koliko ćemo novca dati stranoj kompaniji, ali ne znamo koliko ćemo i hoćemo li uopće nešto zaraditi“, navodi u saopštenju pokret Ne davimo Beograd.

Ističući da je prvi ugovor sa Fijatom potpisan 2008. godine na 10 godina i da javnost nikada nije saznala šta piše u ugovoru, Pokret navodi da javnost ni sada nije saznala šta je u novom ugovoru, koji je potpisan u maju ove godine, prema kojem država treba da izdvoji 49 miliona evra za proizvodnju novog modela električnog automobila u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari