Aktivisti Zrenjanina poručili da voda mora biti zdrava 1Foto:M.P./Danas

Na inicijativu organizacije „Pravo na vodu“ danas je širom Srbije, kroz različite akcije, obeležen Svetski dan voda a u Zrenjaninu je, na Gradskom trgu, tim povodom Građanski preokret organizovao akciju kojom je skrenuo pažnju da Zrenjanin nema vodu godinama.

Obeležavanje Svetskog dana voda, prema rečima aktiviste Dušana Kokota, u Zrenjaninu ima poseban značaj jer se radi o gradu u kojem je već više od 18 godina zabranjena voda za piće, a kraj tom problemu se ne nazire.

Građanski preokret je u centru Zrenjanina podsetio na ovaj važan datum slanjem razglednica „Naša voda mora biti zdrava“ na  adrese gradskim čelnicima, predsednici vlade Ani Brnabić i tužilaštu za organizovani kriminal.

Na razglednicama su aktivisti pitali kada će biti podignute optužnice protiv osumnjičenih za krivična dela u vezi s vodosnabdevanjem u Zrenjaninu, kada će gradska vlast zbog očigledne nesposobnosti podneti ostavke a premijerku su podsetili da je još 2019. godine obećala Zrenjanincima ispravnu vodu za piće u roku od par meseci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari