Aktivno pozitivnih u Boru 315, Kladovu 39 i Majdanpeku 111 osoba 1Majdanpek Foto: J.B.K.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je u Boru evidentirano 17 novozaraženih, od virusne infekcije je izlečeno 25 bolesnika i na teritoriji grada je sada 315 aktivno pozitivnih.

Broj hospitalizovanih na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice je nešto veći nego juče i od 50 zbrinutih pacijenata, 46 je pozitivno na virus. U kovid ambulanti „Rudar“ juče je obavljeno 29 prvih i 32 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 47 pacijenata.

Budući da je broj novoinficiranih u odnosu na izlečene veći, to je i broj aktivno pozitivnih u opštini Kladovo veći nego juče.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još osam osoba, od virusne infekcije oporavilo se četvoro pa je aktivno pozitivno 39 bolesnika. Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini zaraženo je 1.676 osoba, do sada se oporavilo 1568, a od posledica korona virusa preminulo je 69 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek od 52 testirane osobe, pozitivno na virus je 12, a čeka se šest rezultata. Od 111 aktivno zaraženih u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 19, a na kućnom lečenju nakon otpusta je 11 pacijenata. U izolaciji se nalazi 199 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari