„Akušersko nasilje sam preživela 2021, tužila, ali epiloga nema“: Majka Milica Filipović iz Šapca za Danas posle najnovijeg slučaja iz Sremske Mitrovice

Ostavite komentar


  1. Ostaviti ženu u toaletu da sama izbaci plod-svoje dete je monstruozno, a GAK tvrdi da je po propisima. Dakle sprovodi se nasilje nad već nemoćnim ženama po propisima.

  2. Civilizovani lekari smatraju privilegijom da imaju uzvisenu duznost da pomognu bolesnicima. Lekari – primitivci smatraju da obican narod ima privilegiju da ga (mal)tretiraju ‘visoko obrazovane’ osobe. Vecina srpskih lekara spada u ovu drugu kategoriju.

  3. Подршку свим мајкама шаље један разбеснели отац! Срам да буде надлежне и тзв. министарку! Да се уводи присуство члана породице, тј. оца као што је то уобичајено у Швајцарској и другим европским земљама.

  4. Sve ovo je namerno. Iza ovog stoji kartel privatnog zdravstva u kombinaciji sa vlašću. Očekujem porast porođaja u privatnim klinikama od 500%.

  5. Hitno ukinuti dvojni rad. Lekari se trebaju odluciti za rad u privatnoj ili drzavnoj ustanovi. A Fondu se dati mogucnost za skapanje Ugovora sa privatnim bolnicama. Tada ce osiguranik odluciti gde ce se leciti. kaže:

    Da bi se postigao kvalitetan tretman osiguranika nephodno je ukinuti dvojni rad, u drzavnoj i privatnoj ustanovi. Lekari se moraju opredeliti gde ce raditi. Trenutno veliki broj radi na fakultetu, drzavnoj zdravstvenoj ustanovi i na privatnoj klinici.

  6. Drago mi je što se danima razgovara o akušerskom nasilju, ali stvarno to treba zaustaviti, jer drskost lekara i osoblja prelazi sve granice ljudskosti i morala. Moram takođe spomenuti nasilje koje žene doživljavaju tokom postupaka vantelesne oplodnje (VTO). U tim trenucima, žene su očajne, a svaka reč nade i utehe ima veliki značaj.

    Lično sam doživela ismevanje od strane doktorke koja je načelnica klinike u Nišu za VTO. Nakon neuspele intervencije HSG-a, koja za informaciju onih koji nisu upoznati, radi se na živo na našim državnim klinikama, ona je mesecima ismevala moj neuspeh i prepričavala po klinici. Tokom samog transfera embriona, bila je veoma neprijatna i drska. To bi trebao biti miran čin za žene koje prolaze kroz VTO.

    U međuvremenu, dešavalo se raznoraznih stvari, i uvek savetujem svakoj ženi da zaobiđe Niš kada je u pitanju VTO, jer je nivo znanja i profesionalnosti na jako niskom nivou.

  7. Izvinjavam se svim odličnim lekarima ali kako u Šapcu tako i u celoj Srbiji nema ih više od deset do dvadeset posto a ostali samo gledaju kkako da uzmu mito a kako obave posao sačuvaj bože i nije to samo u ovoj vlasti nego i u prošloj a verovatno i u budućoj.E Hipokrate

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.