Aleksandar Jovanović Ćuta: Samo Vučić može da smiri tenzije 1Foto: Vojin Radovanović

Aktivista Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima mogućnost da smiri tenzije nastale nakon napada na ekološke aktiviste i građane prošle subote.

Na pitanje hoće li naredne subote doći do nasilja prema demonstrantima kao prošle subote, Jovanović je za TV N1 rekao danas da to zavisi od toga „da li onaj koji dolazi, dolazi s motkom, čekićem, bejzbol palicom ili fantomkom, ili dolazi mirno da iskaže svoje nezadovoljstvo“.

„Mi smo posle 30 godina, posle svega što smo ovde prošli, došli na kraju do toga da se poubijamo. Mi dišemo isti vazduh, jedemo istu hranu – sve što tražimo je da nam to niko ne otima… Niko nije lud da blokira mostove tek tako. Čega je malo Vučiću, sve ima – vlast, glasače, a sada je odlučio da nam otima dedovinu“, kazao je Jovanović.

On je pozvao predsednika Srbije da se „urazumi“ i da povuče Zakon o eksproprijaciji, a da Zakon o referendumu vrati u skupštinu na ponovno razmatranje i odlučivanje.

Upitan šta će se desiti u subotu, ako Vučić do petka potpiše Zakon o eksproprijaciji, Jovanović je poručio: „Blokada cele Srbije“.

„Oni su se potpuno pogubili i to je vrlo opasno. Država bi trebalo da nama obezbedi red i mir, a ne da policajac prebacuje ženu preko ograde. Pozivam policiju da se smiri“, rekao je Jovanović.

Dodao je da niko nije protiv metroa, ali da „metro ne sme da se gradi tamo gde pijemo vodu“.

„Makiš je najveće vodoizvorište odakle se Beograd snabdeva vodom“, kazao je on.

Jovanović je osudio izjave i ponašanje premijerke Ane Brnabić, za koju je rekao da iz Jovankine (Broz) vile proziva demonstrante da su fašisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari