Aleksandar Milošević: Ključna karika "gornjeg doma" 1Foto: Stanislav Milojković

Moj drug i kolega Aleksandar Milošević iz Zemuna, inače jedan od dvojice Aleksandara Miloševića iz Zemuna koji rade u redakciji Danasa, deo je četvorke koja je ove godine dobila nagradu „Nikola Burzan“.

Sasvim slučajno, a svakako i više nego zasluženo, evo drugu godinu zaredom nagrada „Nikola Burzan“ odlazi u ruke Aleksandru Miloševiću.

Prošlogodišnji dobitnik je istoimeni urednik ekonomske rubrike, a ovogodišnji laureat je Aca, grafički dizajner, vrstan majstor svog zanata.

Uzalud nekad dobar tekst, aktuelna tema, čitan autor ako nema te ključne karike kao što je Aca koji će da upakuje štivo sa stranica – Dijaloga, Globusa, Sporta, Vikenda, naslovne strane – u novinski kalup kako bi strane bile privlačnije čitaocima.

Iako često pod pritiskom vremenskih rokova i nerealnih zahteva, on posao neće „smandrljati“.

Svojim trudom, znanjem i iskustvom Aca će obaviti svaki zadatak na najbolji mogući način ne odstupajući od standarda.

Acin pečat u Danasu, u kojem kali svoj zanat evo, skoro pa celo punoletstvo, se itekako primećuje.

Za mesec dana će mu biti rođendan.

Ovaj Novobeograđanin „gazi“ četrdeset i neku, a jedva da se to može primetiti na njemu.

Aca je strasni ljubitelj i poznavalac sporta, zvezdaš. Mnogo voli životinje, naročito mačke. Dobar je partner za brzo hodanje.

Svojevremeno bismo Aca i ja trasu od Alekse Nenadovića do Milentija Popovića na Novom Beogradu, peške prešli za svega dvadesetak minuta.

Ako ikada kročite u malo carstvo Danasa čim se popnete uz stepenice našeg „gornjeg doma“ primetićete tihog, plavog Acu od metar i devedeset i nešto, u uglu kod prozora za svojim kompjuterom.

Kladim se da bi, da ga je neko pitao koja je kvota da tebe izaberu za „Burzana“ rekao „ma daj, gde mene da odaberu“, ili bi „lupio“ kvota 100.

E to vam je taj skromni, vredni, a nenametljivi plavi div.

Pažljiv, ljubazan, empatičan, duhovit.

Izuzetno talentovan imitator. Neretko ćete na stolici pored njega, osim Draže, Miloša, Pave, Hubera, Vlade koji su došli da „prelome strane“, zateći nekog trećeg. Jer kod Ace je tako prijatno sesti, našaliti se, prozboriti koju reč.

On ume da vas sasluša, kao pravi i iskreni drug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari