Aleksandar Stepanović: Sudije koje vlast napada jednom će odlučivati i o njima

Predsednik Višeg suda u Beogradu, prvi put odgovara na tabloidne napade i prozivke predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Bravo za preds VS sudiju Stepanovica, korektno i profi.
    Sudije, tuzioci, policajci i ostali rade pod stalnim pritiskom.
    Dolazi vreme kada ce Vucic i njegovi kompanjoni doci pod udar zakona.

    1. Siguran sam da nikad, ama bas nikad necemo imati sudstvo kao u SAD, al zasto ne bi imali bar kao Hrvati ili Djetici… Pa da imamo i mi i Sanadera i Marovica. Kad smo kod Marovica:Korumpirani skotovi nemojte da krijete osudjenog kriminalca i nemojte toliko da se bahatite…

  2. Ovaj intervju nam, između redova otkriva jednu bitnu stvar: ovom režimu ubrzo dolazi kraj. Sudstvo se konačno usudilo da progovori koju u odbranu nezavisnosti a sledeći će biti tužioci kada uvide da se ova trula građevina debelo ljulja i da neće biti zdravo duže boraviti u njoj.

    1. Živim za dan kad ćete u ime naroda suditi ovoj razbojničkoj bandi koja nas sada pljačka i osuditi ih na zasluženu robiju.

  3. Zaista sam za poštovanje načela podele vlasti i nezavisnost sudija u odlučivanju u skladu sa pozitivnim propisima. Takođe sam protiv medijske hajke na bilo koga i politički pritisak i uticaj na donošenje sudskih odluka. Međutim moram da zapitam uvaženog predsednika Višeg suda u Beogradu koliko traju sporovi pred ovim sudom i odlučivanje po žalbi na prvostepena odluke. Naš spor protiv jedne banke za raskid ugovora o stambenim kreditima u „švajcarcima“ će za 10-ak dana ući u petu godinu!!! Radi se o prvostepenom postupku. Strašno!

  4. Neka predsednik Višeg suda radi na ubrzanju parničnih postupaka u okviru svoje institucije jer se ugrožava pravo na suđenje u razumnom roku! U mom slučaju, 29 meseci bez ikakvih aktivnosti u postupku! Sramota

    1. Хаха, а мени његов судија Керановић развлачи осам година. Лик је отворено купљен, ради за власт и не стиди се да покаже, чак је жељан да га запазе. Тако да Степановић прво почисти у својој кући, па онда да соли памет. Пих. Ко бре да верује судијама и поповима.

  5. Konkretno ko vrši pritisak na sud kad su sve te sudije kad su žuti vladali dovedeni na te funkcije.

  6. Samo napred sudstvo i policija u borbi protiv organizovanog kriminala, sprege politicara, kriminalaca i biznismena. Lovite i korumpirane politicare dokumenta imate na pretek.

  7. Pa sam verbalni napad je, ironicno, razlog za njegovo izuzece u slucaju da sutra o toj istoj osobi presudjuje.

    1. Poštujem novija istupanja sudije Stepanović i o tome sam otvoreno pisao. Ali njegovo ukopavanje u poziciju predsednika Višeg suda je strateški pogrešno, jer tako neće opstati. Osim toga, pohvalama propaliteta sa šesticama iz svog suda samo urusava kredibilitet onoga što je pokrenuo. Ako hoće da bude lider, mora da se zalozi za generalni reizbor i da otvoreno kaže koliko u Odeljenjima tužilaštva za suzbijanje korupcije košta od bacaj krivične prijave i kakvo je imovinsko stanje tih zamenika

      Sudija Stepanović zaslužuje da bude predsednik VKS i VSS. Predsednik Višeg suda treba da bude sudija Trešnjev, bez obzira na njihove uzajamne odnose. Čovek sa doktoratom koji će ponavljace u terati u neki red.

  8. Naši međunarodni partneri na prvom mestu žele dobro srpskim pravosudnim institucijama – ova rečenica mi je zapala odmah za oko, a onda sledi priča o zajedničkim projektima sa ambasadama stranim? Koje su ovo nebuloze, pa čovek kad pročita ovo shvati da tu nema nevinih…

    1. Realno, smešan je čitav nastup ovog tzv sudije. Izreżirana priča, mamac za budale.

  9. Ovaj hoće tajno pravosuđe pa da sude nestručno i protivzakonito. Ustav kaže da je rad pravosuđa javan. Svaka kritika je za njih hajka i pritisak. I žuti Vučić daje izjave da se sudije ne kritikuju ni komentarišu. San svake budale da ga mediji ne komentarišu zato su mediji samouštroje i jer padaju na fore sudija lopova. Kako su iz Haga na TV bili prenosi a sudije ne daju.

  10. Istina o Ćuruvija, da je iz neke zapadne države prošao bi kao Fišer koji je prekršio sankcije jer je u Srbiji igrao šah ili engleski naučnik kog su ubili kad je otkrio da je la da Sadam ima tajno oružje. Ćuruvija je bio u euforiji petokolonaše propagande pred bombardovanje pa je dan po početku terao sprdačinu i širio defetizam napisavši kako Srbija sad može da udari po svim nuklearnim i dr ciljevima nata. Petokolonaši se ubijaju po kratkom postupku u ratu. Agresijom na Srbiju, Irak nato je mnogo uložio pa je bez milosti pomeo opstruktore. I mi imamo to pravo u odbrani. Ovaj sudija ne razume ništa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.