Savo ManojlovicFoto: FoNet/ Milica Vučković

Gostujući sinoć kod Milomira Marića na TV Hepi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvao kompaniju Rio Tinto da sruši kuće koje je kupila u dolini Jadra, gde je planirana izgradnja rudnika litijuma, nazvavši ih „ruglom“ i „šutom“.

On je naveo da su u insistiranju na zabrani litijuma učestvovale neke strane službe, koje su želele da spreče rast Srbije, prozvavši Savu Manojlovića iz pokreta Kreni promeni da je dobio pare od Rokfelera kako bi zaustavio projekat Jadar, od koga bi se „Srbija obogatila kao Saudijska Arabija od nafte“.

Savo Manojlović kaže za Danas da mu je neverovatno da predsednik poziva Rio Tinto da ruši kuće po Srbiji, „mada se njegova politika od devedesetih svodi uvek na srušene i spaljene kuće i proterivanje Srba“.

– Što se tiče njegove opsednutosti da je neko uzeo pare, znate kako prostitutka uvek želi da veruje da se sve radi za novac, a ništa iz ubeđenja. Sada kada imate ogromnu inflaciju i ljudi jedva kupuju namirnice, on priča kako bi svi bili bogati da nismo zaustavili kopanje litijuma. U kojoj to zemlji narod živi dobro od rudarenja? Građani Srbije bi živeli dobro od litijuma, kao što narod Konga živi od dijamanata – poručuje Manojlović.

Vučić je u intervjuu rekao da u svim mestima u Evropi, kao i kod nas, postoje „profesionalni demonstranti“ koji mu dolaze u Predsedništvo i kad je u pitanju litijum, ali i poljoprivreda.

Naveo je da je Savo Manojlović dobio pare od Rokfelera, a drugi od Fridrih Erberta i drugih organizacija, ali da je on sam kriv što je „popustio pod velikim pritiskom“ i da je Srbija izgubila bitku u litijumu.

Poručio je da „smo ispali glupi“ i izgubili ogromnu prednost, a da oni koji su, kako tvrdi, „uzimali pare“ za svoje aktivnosti, ne mogu da odgovaraju pred zakonom.

Rekao je da se „pojeo živ za litijum“, da su „ispali ovce“ koje su „strane agencije izradile za petoparcu za svoje interese“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari