Aleksić: Boriću se do kraja života, oštećene pripremane za suđenje mesecima 1Foto: Beta/Branislav Božić

U Palati pravde danas je nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću, koji se tereti za silovanja i polna uzmeiravanja polaznica svoje škole “Stvar srca”.

On je u sud došao u pratnji supruge Biljane Mašić.

Iznoseći svoju odbranu, Aleksić je rekao da će se do kraja života boriti protiv optužbi, jer je deo srpskog naroda i kulture, navodeći da „koren ovog naroda nisu bolesti, mi nismo bolestan narod“.

On se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Aleksić je na današnjem ročuštu istakao da su oštećene pripemane za suđenje mesecima, da je sve timski organizaovano, od psihologa, policajaca, pa do medija i nevladinih organizacija.

U svojoj odbrani, Aleksić tvrdi da „Stvar srca“ nije bila škola već dramski studio, u kojem se učilo šta je smisao života, kako doći do duše, kako pronaći sebe.

Imao je, kako je naveo, pravila kojih su svi morali da se pridržavaju, među kojima su – da se u grupi navija za OFK Beograd, da nema zaljubljivanja i da vlada samoupravljanje.

Aleksić je istakao da su svi morali da nauče „Oče naš“, „Bože pravde“ i Svetosavsku himnu.

Rekao je i to da nije tačno da je roditeljima bilo zabranjeno da dođu u „dramski studio“, te da su teme o seksu nametali učenici i učenice.
Naveo je i da se u optužnici konstantno koriste termini „deca“, ukazujući da su optižene imale po 17, 18 i 19 godina.

Podsetimo, neke od oštećenih devojaka bile su maloletne.

Aleksić je u pritvoru proveo nekoliko meseci da bi bio pušten u kućni pritvor sa nanogicom.

Glumica Milena Radulović prva je prijavila Miroslava Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Pred suđenje, ispred Palate pravde organizovan je protest “Verujemo joj – verujemo svim ženama žrtvama seksualnog nasilja!” u organizaciji Žena u crnom, feminističke inicijative Verujem ti, feminističkog kolektiva Ženska solidarnost i Omladinskog centra CK13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari