Alternativna desnica – Novi oblik nacifašizma

Ostavite komentar


  1. Pohlepa i brutalna borba za profit dovode drustvo i celo covecanstvo do opasnosti po opstanak. Unistavanje duhovnosti i duse ljudskog roda, pretvaranje coveka u masinu-robota za ostvarivanje sto veceg profita i bogacenje vec enormno bogatih pohlepnih psihopata , preti da unisti ljudsko bice u coveku. Na tome radi zapadna korporativna elita vec duze vreme i ona je najveca opasnost za covecanstvo. Unistavanje svih ljudskih vrednosti u ime samo jedne nametnute vazne stvari – novca , dovodi do ratova i pretvaranja coveka u roba pohlepnih psihopata . A vecini ljudi je stavljena varalica u mozak o zapadnoj demokratiji i ljudskim pravima, kao i slobodnom trzistu , koje kontrolise ista ta banda pohlepnih psihopata. Svaka pojava patriotizma i pokreta koji na to ukazuje proglasava se fasizmom, ekstremizmom i nacionalizmom. U tome veliku krivicu i odgovornost snose mediji, jer su u sluzbi pohlepnih psihopata .

  2. Tekst ovog gospdina-druga je kao da pomesate vodu i blato,rezultat je zagadjena voda. Ima delova istine,a vecina je neistina. Majlo Janopulos je gej,ozenjen je sa partnerom koje je Afro-Amerikanac,a jos mu je i majka Jevrjeka i veliki je postovalac Izraela. DThe Daily Wire koji je pomenuo vodi Ben Sapiro,ortodoksni Jevrejin. Rubin report vodi Dejv Rubin koji je Jevrejin,ateista,liberal i homoseksualac koji je ozenjen sa muskarcem i zivi u Kaliforniji. Bratjtbart je osnovao pokojni Endru Brajbart koji je bio Jevrejin i podrzavalac Izraela.
    Ima jos dosta da se pise,ali da skratim: ono sto je zajednicko ljudima koje je ovaj „drug“ denuncirao kao nekakve naciste je to sto su vecina konzervativci, podrzavaoci Izraela,protivnici masovne imigracije i protivnici masovnr imigracije iz muslimanskih zemlaja u zapadne zemlje. To sto neko konezrvativca koji je Jevrejin i homoseksualac naziva nacistom,to dovoljno govori o vaspitanju ovog tzv. antifasistu.
    Jedino sto je tacno je da je alt-right neonacisticki i da je naziv smislio Ricard Spenser,koji je americki tzv. belacki nacionalista,nacista i ostalo.
    Sve ostalo u tekstu je vise nego neistina i jadno i bedno,pogotovo povezujuci Rusiju sa neonacizmom,jednu od tri zemlje koja na drzavnom nivou slavi pobedu nad fasizmom i nacizmom,uz Belorusiju i Srbiju. Inace,nijedna od ovih zemalja nije u EU,ni u NATO,pa neka se citaoci zapitaju ko su danasnji nacisti i ko su oni koji bastine nacizam.
    Cega se to zemlje NATO stide kada nece da slave pobedu nad nacizmom.

  3. Libtardi sveta ujedinite se..Au bre zar ste jos trigerovani zbog Jordana Petersona koji demolira Cathy, i dalje odzvanja zar ne ??

  4. clanak je snazno ideoloski obojen i mahom neistinit. ovaj nazovi borac za ljudska prava prica gluposti i poistovecuje sve svoje neistomisljenike, trpajuci ih u isti kos. sta li mu je zgresio Kusturica (kog ne volim) koji samo snima neke filmove o Ciganima? uostalom, taj covek je uvek bio politicki na liniji, da bi imao finansije za svoje filmove.

    dalje, kakve veze ima necije pravo da bira kako zeli da zivi u svojoj zemlji sa sirenjem sovinizma i antiislamizma? pa Srbija je mahom hriscanska nacija, ali nesto ne vidim da neko smatra Srbe muslimane poreklom iz Raske oblasti manje Srbima od nas, posebno utoliko sto svi znamo da su oni verovatno daleko vece patriote, posto su bas komsije sa kosovskim Albanacima i nije sala kad se prica o ratu kao kad se prica iz beogradskih kafica. a samo poredjenje je na nivou toga da imas porodicu u kojoj vecina clanova smatra da jedan clan (koji je slucajno zena) ne treba da pije toliko i da spava sa pola grada, pa je to sovinizam, a onda takodje smatra i da ne treba da se u punu kucu problema pusta da zivi stranac Musliman jer je pobegao iz kuce gde se problemi resavaju oruzjem, pa je to anti-islamizam.

    konacno, snazno se protivim upotrebu termina vukojebina u clanku iz dva razloga:
    prvo, ne prilici ozbiljnoj novini da prostakluke objavljuje u tekstu
    drugo, procitaj kako se zovem.

    p.s. sad sam procitao pravila koriscenja. ako ste vec preuzeli od juznih vesti ovaj dokument, barem napisite naziv svog lista, a ne juzne vesti 🙂

  5. Au prijatelju moj ala si se ti ovde iznalupao!
    Samo dve stvari! Ti si anti-fašista a braniš neoliberalni kapitalizam!
    Drugo- levičaru moj, ono što treba da bude u tvom fokusu su ravnopravnost radnika i poslodavaca koliko je moguće i to treba da predstavlja prvih 100 tačaka tvog programa! RADNIČKA PRAVA!!!
    Prava 85 % svetske poulacije!!!
    To je bio pravi ideal prave levice pre 50 godina!
    Prava seksualnih,religijskih i drugih manjina su u fokusu drugih grupa! Jedini koji mogu tim manjinama da daju njihova prava su ovi koje ti treba da zastupaš i kada njima oduzmeš glas i pravo, niko neće imati nikakva prava!
    E upravo se to desilo.
    Ranije su radničku i bolje rečeno radnu klasu tlačili oni seljački starovremski kapitalisti a danas je tlače neoliberalni,umiveni,politički korektni globalistički kapitalisti!
    I vi levičari ste okusili pare na visokim položajima pa ste vi stvorili svoj ešalon bogataša-neoliberalnih- sad vam se ne ustaje iz te fotelje. Ovi su vas provalili i sad je frka!
    Zbog ovoga, se nama „običnjacima“ i smučila non stopna kakofonija o svačijim pravima sem o našim pravima- a to je naše pravo da nam vaše ruke-i konzervativne i liberalne- ne budu u džepovima do ramena!
    Pričate prazne priče a u međuvremenu živite lagano na naš račun!
    E zbog ovoga je levica nestala iz svetske politike jer ste se izdegenerisali i pretvorili u iste fanatike kakvi su desničari! Uspeli ste preko svojih mas medija da nametnete samo vašu priču i konačno se to nekom smučilo a vi se sada čudite!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.