Ambasador SAD: Srbija je usred Evrope, mesto joj je u EU, a na njoj je da odluči da li će i u NATO

Ostavite komentar


  1. Dok su trajali ti „pregovori“ u Rambujeu, SAD su slali oruzje albanskim teroristima i obucavali ih da ubijaju Srbe i predstavnike drzave Srbije, pravili logore u Albaniji gde su dovlacili oruzje itd. Tesko da bi se to moglo svesti pod „trud da se spreci bombardovanje“. Ne, SAD su htele po svaku cenu da bombarduju i okupiraju Srbiju i samo su cekali i najmanji povod, tako da je laz da su SAD htele da izbegnu bombardovanje i sprece sukob. Kada su kasnije bili prekidi u borbama izmedju terorista iz uck i drzave Srbije, SAD su to koristile da konsoliduju albanske teroriste, da im dovuku jos oruzja i da povrate pozicije koje su izgubili. Ni tom im nije bilo dovoljno nego su postavili pozorisnu predstavu u Racku kako bi imali povod i „moralno utemeljenje“ za agresiju na Srbiju – nesto slicno kao sa „Sadamovim hemijskim oruzjem“ koje jos ni do danas nije pronadjeno. Da bi na kraju, bespravno i protivno medjunarodnom pravu, SAD resile da otcepe Kosovo i stvore nekakvu „drzavu“ a sta je sada glavni uzrok destabilizacije regiona. Bice da nije bila pogresna samo procena da za „nekoliko godina granice nece biti vazne“ nego su sve procene SAD bile pogresne – uostalom, da li postoji neka spoljno-politicka intervencija SAD koja je bila uspesna i koja nije napravila jos veci problem? Ne postoji. Laz je i da je cilj SAD bilo sprecavanje „humanitarne katastrofe“ jer da je stvarno to bio cilj i sustina bombardovanja onda bi isto tako bombardovali i Albance kada su krenuli sa etnickim ciscenjem Srba i zlocinima nad Srbima kada je proterano vise od 70% kosovskih Srba – ne da SAD nisu bombardovale Albance nego su im dali zeleno svetlo i za zlocine i za pljackanje, danas je teritorija Kosova, a narocito Pristina, Prizren, Pec, etnicki najcistije oblasti u Evropi i za to snosi odgovornost SAD, a puna su im usta „multietnicnosti“ i „zastite manjinskih prava“. Medjutim, ni to im nije dovoljno nego sada pomazu kurtija i Albance da nasilnicki i fasisticki albanizuju i onaj mali deo Kosova na severu gde Srba jos ima. Tako da…

  2. Ja mislim da će nam oprostiti što su nas bombardovali i oteli deo teritorije, blago nama!

  3. Ako neko veruje ovom tekstu imam 4 mosta na prodaju. 1 u NSu 2 u KGu i 1 u BGu (kao nov!)
    20 godina bi oni nas kao u EU a mi kao ne ispunjavamo uslove. Moj cinizam će razumeti svako ko zna koliko je para otišlo u Ukrajinu za 2 godine. Ili ko je jednom prošao kroz Bugarsku.

  4. Србија и Срби припадају византијско-православној цивилизацији, која је уједно европска, јер Византија је Други Рим и тамо је отпочела рененсанса а онда покрадена и пренета у Млетачку републику и Венецију, то је историја.

  5. Ako NATO i ostali agrasori koji su izvrsili agresiju na Srbiju i okupirali deo Srbije , plate stetu , vrate okupiranu teritoriju , to moze biti pozicija da s erazgovaraa .

  6. Ambasadore!!!
    Dalje prste od Srbije,
    Dalje prste od Kosova i dalje prste uopšte od nas.
    Ne želimo ništa od vas i možda u nekom budućem vremenu možemo da vam oprostimo bombardovanje i svo zlo koje ste nam učinili, ali ne možemo da vam zaboravimo.
    Zato dalje od nas.
    Naša država mora da vodi računa o svojim postupcima jer im narod neće oprostiti izdaju.Mlađe generacije(ne svi)imaju kratko pamćenje ali mi starija generacija moramo da ih podsetimo na zlo koje je zapad kolektivno načinio prema srpskom narodu.
    Još jednom dalje prste od srpske zemlje i srpskog naroda.
    Vašu demokratiju osećaju narodi širom sveta, Libija, Irak,Liban,Vijetnam,Sirija,Koreja,Kuba,gde god da ste pomagali narodi su ostajali u bedi i siromaštvu pa čak i Američki indijanci da vam pričaju o vašoj demokratiji i vašem poštenju.Vi ste svo zlo ovoga sveta trbalo bi da vas bude sramota da vi znate šta je to uopšte.

  7. Izvinjavam se ako sam uvredio administratora potala pa moj komentar nije vidljiv!!!

  8. A tu državu u srcu evrope ste ekonomski, sankcijama i bombama razarali.
    Sa ucenama ste nastavili i dan danas.

  9. NE želimo, bašbašbaš Ništa od ponuđenog. Odluka Moga Naroda je Veoma Jednostavna: N A P O Lj E. Tvoja noga, nije smela nikada, da kroči u Moju zemlju. P.S. Čitaj. Razumeš Sve.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.