Ambasador Srbije planira da poseti Konstraktu u Torinu, nakon što je uvideo propust 1Foto: Tviter/Eurovision Song Contest

Nakon pisanja Danasa o velikom propustu ambasadora Srbije u Rimu, kao i našeg konzula u Milanu, koji u nedelju nisu dočekali delegaciju Srbije i predstavnicu na Pesmi Evrovizije, Anu Đurić Konstraktu, diplomate su uvidele propust i najavile dolazak u Torino.

Kako nam je potvrđeno iz delegacije RTS-a, u komunikaciji su sa ambasadorom Goranom Aleksićem koji planira dolazak u Torino a pozvani su i u Milano od strane Generalne konzulke Radmile Selakovic.

Podsetimo, predstavnica Srbije Konstrakta i delegacija RTS-a na Pesmi Evrovizije doputovali su u nedelju u Torino, međutim, u Italiji ih nije dočekao niko iza naše ambasade.

To je bio svojevrsan presedan, jer svake godine predstavnike Evrovizije Srbije u zemlji domaćina uvek dočeka tamošnji ambasador naše zemlje, ili bar njegov zamenik ili sekretar. Delegaciji RTS-a iz ambasade u Italiji u nedelju je samo poručeno “ako vam nešto treba, mi smo u Rimu”.

Naša država inače ima i konzulat u Milanu, ali ni tamošnji konzul, gde je Konstrakta prvo sletela, nije bio zainteresovan da dočeka našu predstavnicu.

Inače, italijanski ambasador u Srbiji ispratio je našu delegaciju u Italiju na Pesmu Evrovizije, što je takođe običaj i tradicija, koji već predstavljaju svojevrsan protokol.

„Kao strastveni pratilac muzike moram da kažem da je ova pesma korak ispred vremena, u svakom smislu“, rekao je na ceremoniji u Radio-televiziji Srbije od ambasadora Italije Karla Lo Kaša.

Konstrakta sutra ima drugu probu i drugu pres konferenciju. Ona će 12. maja nastupiti kao treća u drugoj polufinalnoj večeri, dok se finale održava dva dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari