Amfilofije: Istinska Evropa nije umrla

Ostavite komentar


  1. I presveti Stefan Nemanja je poubijao nase celokupno domace srpsko stanovnistvo, bogumile u Raskoj, samo zato sto su bili razlicite vere, nisu placali poreze i nisu hteli da idu u rat. Nemanjici su nastavili da ubijaju NASE stanovistvo sve do vremena Urosa Nejakog. Pa? Sta je Amfilohijeva poenta?

    1. SPC do dana danasnjeg zbori o njima samo kao o bogumilima, ne kao o Srbima… Trun u oku, kamen i tako to…

  2. Crkva pod Irinejom ustrajava kao udarna pesnica velikosrpskog imperijalizma. Ni reci samilosti ili empatije prema zrtvama koje su Srbi izazvali u Hrvatskoj, BiH ili na Kosovu, i koji visestruko nadmasuju srpske zrtve. Amfilohijajako boli Crna Gora jer je posla putem integracije u Zapadnu civilizaciju umesto da se prikloni svetosavskom opskurantizmu i da im pritom salje pare za nove mercedese i audije. Demokratski izabrana vlast u CG bi jednostavno trebala da izvrsi restituciju drzavne imovine, dakle sve manastire, crkve itd., koju je kralj Aleksandar na oteo 1919 g. To bi bila najbolnija lekcija za Irineja i Amfilohija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.