AMSS: Upozorenje vozačima na mokre kolovoze, na pojedinim putevima ima i raskvašenog snega 1Foto: N. Kovačević

Vozače danas očekuju mokri kolovozi, a na pojedinim putevima ima i raskvašenog snega, te se pozivaju da voze oprezno i ne kreću na put bez zimeske opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U jutarnjim i večernjim satima duž rečnih tokova, po kotlinama i preko prevoja saobraćaj otežavaju niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost, a koje jutros najviše ima u planinskim predelima.

Vozači se upozoravaju i na moguće odrone, koji se usled čestih temperaturnih razlika javljaju na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, a učestali su na deonicama Ibarske i Đerdapske magistrale.

Putevi su vlažni u nižim predelima a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Кragujevca, Кruševca, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zrenjanina.

Na teritoriji Niša na deonici puta Merćez Štava zbog oštećenja dela trupa puta saobraćaj se odvija otežano naizmeničnim propuštanjem vozila.

Kod Novog Pazara zbog velikog odrona na putu u mestu Kazanoviće saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Na putu Brus-Brzeće kod Kruševca ima odrona i nanosa i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima.

Nema zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Horgoš čekaju tri sata, na Kelebiji četiri sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.