Andreju Obradoviću koji štrajkuje glađu ispred Skupštine pozlilo, stigla Hitna pomoć 1Foto: Nađa Vukajlović

Andreju Obradoviću, mladiću kome je 14. februara policija upala u stan u kom živi sa cimerkom, i kako su rekli iz organizacije „Da se zna“, više sati nad njima vršila torturu, a koji štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije, pozlilo je.

Kako je javila reporterka N1, Hitna pomoć pruža pomoć mladiću, a tu su i zaštitnik građana Zoran Pašalić, kao i predstavnici Zeleno-levog fronta, Marinika Tepić iz SSP, kao i Srđana Milivojević iz Demokratske stranke, prenosi N1.

Podsetimo, Andrej Obradović je počeo štrajk glađu 12. aprila ispred Skupštine Srbije.

Slučaj nasilja dogodio se 14. februara u Beogradu, kada je policija upala u stan jednog gej mladića i njegove cimerke na Karaburmi, a zbog dojave da poseduju drogu. Sa takvom policijskom brutalnošću se pripadnici LGBT zajednice, kao i aktivisti koji beleže napade na njih, kažu, do sada nisu sreli.

Tortura nad te dve osobe, koja je trajala više sati, i u stanu i u policijskoj stanici, naveli su iz organizacije Da se zna.

Kako je rekao Bojan Lazić iz Da se zna, policija je provalila u stan, navodno zbog prijave da se u njemu nalazi droga, ali su pretres obavljali pripadnici specijalne policije, koji su prvo vezali i oborili na zemlju dvoje cimera, a zatim im uperili oružje u glavu.

„Kada su uočili obeležja LGBT zajednice krenula je brutalnost prema njima“, rekao je Lazić i dodao da su tu policijsku ekipu vodili S.V. i D.D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari