ANEM: Do kraja maja u javnim tužilaštvima formirana 34 predmeta vezana za lica koja rade u medijima 1Foto: Beta/Hina/Velimir Ilić

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija saopštila je danas da podaci Republičkog javnog tužilaštva pokazuju da su do kraja maja u javnim tužilaštvima formirana 34 predmeta vezana za lica koja obavljaju poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a prvostepena ili konačna odluka doneta je u devet slučajeva.

Izdvojeni i detaljnije analizirani iz maja meseca su slučajevi novinara Radiotelevizije Srbije i TV Prve, novinara nedeljnika Pančevac Milana Šupice, redakcija lista Danas i TV Nova S i N1, slobodnog novinara Nikole Krstića, autora podkasta „Dobar, loš, zao“ Marka Vidojkoivća i Nenada Kulačina.

U izveštaju su izdvojeni slučajevi glavnog i odgovornog urednika portala Žig Info Željka Matorčevića, glavnog i odgovornog urednika portala Niške inicijative Srđana Nonića i OK radija iz Vranja.

Ministarstvu informisanja i telekomunikacija su dostavljeni komentari i predlozi udruženja povodom predstavljene radne verzije Nacrta zakona o elektronskim medijima.

Ocenjeno je da je posebno alarmantna presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Krik osuđen zbog teksta u kom je imenovao ko je sve podneo tužbu protiv redakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari