Košarkaška reprezentacija Srbije završila je treći deo bazičnih priprema u Folgariji za Svetsko prvenstvo koje će se od 28. avgusta do 12. septembra održati u Turskoj. Do povratka u Beograd 24. jula, našoj selekciji ostali su fini radovi na popravljanju kondicije i povećanju snage.

Najbolji dokaz da su igrači pre okupljanja radili po individualnom programu jeste činjenica da se u dosadašnjem delu priprema niko od njih nije povredio, što svakako raduje Dušana Ivkovića, selektora košarkaške reprezentacije.

– Osim Bobana Marjanovića, koji je u uvodnom delu priprema u Folgariji imao manjih problema sa leđima, svi ostali igrači rade pod maksimalnim opterećenjem. U italijanskoj bazi imamo sve neophodne uslove za rad. Odlazak u ovo simpatično mesto bio je pun pogodak. Imali smo sreće i sa vremenom, tako da smo sve planirane treninge na otvorenom u potpunosti realizovali. Sredinom ove nedelje završili smo treći ciklus priprema u Folgariji od planirana četiri. Nakon završetka jedne faze uvek prvo izvršimo analizu onoga što smo uradili, a zatim u večernjem terminu počinjemo sa narednim ciklusom – naveo je selektor, slikovito opisujući stanje duha u taboru reprezentacije.

– Kao i svaki put kada sam radio sa reprezentacijom, svi igrači koji se nalaze na pripremama pokazuju izuzetnu radnu disciplinu i maksimalnu posvećenost treninzima. To je veoma dobar pokazatelj i pravi put da u Turskoj budemo najspremniji tim na Svetskom prvenstvu – obrazložio je Ivković svoje razloge za optimizam.

– Verujem da ćemo do kraja boravka u Folgariji u potpunosti ostvariti plan priprema i da ćemo doputovati u Tursku maksimalno spremni. Zahvaljujući izuzetnoj angažovanosti igrača atmosfera u timu je zaista odlična. Moramo da budemo potpuno pripremljeni za prvi meč protiv Angole, koja je naša trenutna preokupacija. Ta utakmica je za nas praktično kvalifikaciona za drugu fazu takmičenja – zaključio je Ivković.

Reprezentativci Srbije boraviće u Italiji do subote. Po povratku u Srbiju imaće dva dana odmora, a zatim će pripreme nastaviti u Kovilovu. Prve prijateljske utakmice Krstić i saigrači odigraće početkom avgusta, protiv Turske i Irana na turniru u Istanbulu.

Krstić trenira po NBA notama

– Krstić radi po minimalnom individualnom programu. Poštujemo sporazum postignut između FIBA i NBA koji definiše vreme i intenzitet priprema igrača iz najkvalitetnije lige na svetu. Veoma je dobro što je on sa ekipom i mislim da će Krstić biti spreman za prvenstvo u Turskoj.

Juniori na startu protiv Hrvatske

Juniorska reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Hrvatske na startu Evropskog prvenstva u Litvaniji. „Orlići“ se nalaze u jakoj grupi sa Nemačkom, Grčkom i „kockastima“ a tri prvoplasirane ekipe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, gde će se ukrstiti sa selekcijama iz grupe C koju čine Turska, Rusija, Bugarska i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari