Antiratni heroj kome su sudile tri zaraćene države

* Spasao je živote 280 vojnika, spasao je grad Varaždin od razaranja a osuđen je i u Srbiji i u Hrvatskoj *Srbiji ne trebaju živi ljudi, nego mrtvi heroji da pozlate njenu istoriju, držao mu je "patriotsku lekciju" general Gojko Krstić, glavni kadrovik tada već srpske JNA
Sećanje... General Vlado Trifunović, antiratni heroj i humanista

Ostavite komentar


  1. Koliko nepravde, neka mu je večna slava. Kakav smo to mi narod, nije ni čudo šta nam se sve događa. Prave izdajnike i špijune nagrađujemo, mi smo narod sa greškom.

  2. Upoznao sam pok. Vladu Trifunovića kao pukovnika. Bio mi je nadređeni starešina. U dotadašnjem stažu od 15 godina nisam upoznao casnijeg, pravednijeg, doslednijeg, casnijeg i obrazovanijeg oficira. Mnoga sam dobra od njega naucio. Ostao je do kraja zivota borac za pravdu, ali je nepravda bila mocnija.
    Slava mu!

  3. Hocu da znam gde je gospodin Vasiljevic sahrannjen da bi mu mogao poloziti "venac" zahvalnosti, za ono sta je ucinio. Hvala mu i neka mu je VECNA SLAVA,,, !!!

  4. Zašto u članku nije pomenuta četnička DOS vlada koju je uspostavio Zoran Đinđić, tzv opozicija ga““ovima iz 90-tih, koja je dozvolila ko zna kojim podzemnim pacovima iz DB-a da upravlja presudom i usudom ovog čoveka?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.