Antonije (Davidović): Novinari kao meta

Ličnost Danas

Ostavite komentar


    1. Sačuvaj me Bože ovakvih stvari. Zna se šta znači kad je neko raščinjen. Prema tome, uzmi ti tog svog „popu“, u dvorištu napravi „svoju Srbiju“, pa nek ti bude patrijarh koliko god dugo to želiš. A prave vjernike pusti na miru, da se mole jednom Gospodu u svojoj crkvi, sa svojim, na legalan način izabranim patrijarhom.

  1. Pravoslavni monah ne može biti raščinjen, može biti samo najuren iz svog manastira i/ili iz svoje eparhije, ili može sam svojevoljno da napusti zajednicu kojoj je pripadao. Ko jednom položi monaški zavet ostaje monah doživotno, gde god se nalazio i čime god se bavio. Raščinjen može biti sveštenik, vladika ili jeromonah (sveštenik-monah), oni mogu izgubiti pravo da služe liturgiju zbog nekih prekršaja. Monaštvo se ne može oduzeti nikome. Ali monah koji ne pripada nijednoj zajednici i nije neki monah.

  2. Antonije koj ces moj pa ti na proteste.Posto si rasclanjen ide bre kod raspopa Dedejica u Milo goru i pozovite ovog Gligorija. Svasta SPC drzi u svojim redovima.

    1. Svaka mu cast kako je utrcavao među policajce da brani omladinu. Svaka cast. Da nam je vise takvih ne bi deca isprebijana sad bila po zatvorima.

  3. Ako je raščinjen , znači da je uz napaćeni narod i pravedne ljude – kao što je i on sam ! Jesam pravoslavac i cenim crkvene velikodostojnike ali sve manje i manje ! Uz koji je „narod“ naš „crveni patrijarh“ , da li i on deli naš narod kao i „ovaj“ ? Isus je rekao da je on tamo gde i njegovi vernici i ne moramo graditi crkve ako ga nosimo u srcu !
    Mnogi su danas „vernici“ a „zakon im leži u topuzu“ ili u idolopoklonstvu „Zlatnom teletu“ ! Zbog toga su Sodoma i Gomora uništene i pretvorene u prah i pepeo a Srbi se sve više otudjuju jedni od drugih , jer ih bezbožnici obrlatili i teraju na to. Zaboravili smo na :“Ljubi bližnjega svog“ i „ne imaj druge idole – osim mene i Boga jedinoga“ , reče Isus !
    Svaka čast ocu Antoniju koji je ostao veran svom narodu i svojoj veri… a SPC sve više gubi svoje vernike !

  4. Služba je angažovala svoj najgori bašibozuk da uništava bes mladih ljudi. Ovaj lažni pop je više pljuvao homoseksualce i ateiste, nego Vučića.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.