Apartmanski smeštaj na Zlatiboru: Savršen izbor za Vaš odmor 1Foto: Promo

Čuli ste da je na Zlatiboru najbolji odmor, ali ne znate koji tip smeštaja da iznajmite? Pomoći ćemo vam da donesete pravu odluku.

Paralelno sa porastom turističkog sadržaja Zlatibora, rasla je i potražnja za većim brojem smeštajnih kapaciteta. Iz sezone u sezonu tražio se krevet više. S obzirom na to da ova planina nosi titulu najposećenije, potrebe i želje turista stavljene su na prvo mesto.

U skladu sa tim ponuda smeštaja na Zlatiboru sve je kvalitetnija i raznovrsnija. Gostima se nude svi tipovi smeštajnih objekata – od soba, preko apartmana i brvnara do vila i hotela.

Najtraženiji tip prenoćišta u poslednje vreme je apartmanski smeštaj. Sve više turista se opredeljuje za iznajmljivanje apartmana jer nude razne pogodnosti.

Pre svega, apartmani na Zlatiboru su sinonim za komfor i privatnost. Predstavljaju savršenu bazu za istraživanje svih lepota najlepše planine u Srbiji. Ovakav vid smeštaja daje vam mogućnost da se u isto vreme osećate kao kod kuće, a i da uživate punim plućima.

Čak i bukvalno. Zlatibor odlikuje čist i prijatan planinski vazduh sa lekovitim ružama vetrova.

Na raspolaganju je mnogo različitih vrsta apartmana, od manjih koji su pogodni za parove i porodice, do većih koji mogu primiti velike grupe. Svi apartmani su opremljeni modernim uređajima i sadrže sve što je potrebno za prijatan boravak, uključujući kuhinju, dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo.

Osim toga, uvek možete iznajmiti apartmanski smeštaj iz kog se pruža divan pogled na okolne planine i prirodu. Mnogi imaju terase ili balkone na kojima se možete opustiti i uživati.

U nastavku ćemo vam pojasniti sve ono što bi trebalo da znate pre nego što izaberete idealan apartman za vaš odmor na Zlatiboru:

Prednost apartmana u odnosu na hotele

Iako hoteli imaju dugu tradiciju a većina njih i neosporan renome, trend iznajmljivanja apartmana aktuelniji je nego ikad. Tome su doprinele pristupačnije cene, kao i novi apartmani koji su opremljeni po ugostiteljskim standardima.

U apartmanu možete prati veš, spremati obroke i imati veću privatnost. U odnosu na hotelski smeštaj, apartmani nude više prostora i slobode.

Ceh hotelskog smeštaja za par dana neka može biti par stotina pa i hiljada evro.

Zato su apartmani ekonomičniji izbor. Naročito za veće grupe ili porodice. Osim toga, možete uštedeti na restoranskim računima jer ćete sami pripremiti hranu koju volite.

Apartmani obično pružaju topliji osećaj doma nego hotelske sobe. Zato ćete se lakše opustiti u apartmanu i osećati se kao kod kuće.

Zbog toga će vam celokupni odmor biti ispunjeniji i potpuniji.

Kada biste iskusne turiste pitali zašto radije biraju ovaj tip smeštaja, svakako bi pomenuli i ličniji pristup vlasnika apartmana. Oni su radi da podele savete sa vama o lakalnim atrakcijama, gastronomskim specijalitetima ili daju preporuku za neku manje popularnu oazu na planini.

Sa više pažnje će prići vašim potrebama i zahtevima, a neki će vas dočekati prijatnim iznenađenjem u apartmanu u vidu hrane i pića.

Cene apartmana na Zlatiboru

Cene apartmana na Zlatiboru prilagođene su svačijem budžetu, pa u skladu sa potrebama i mogućnostima možete birati između različitih lokacija na Zlatiboru.

Apartmani u centru i u blizini centra Zlatibora mogu se iznajmiti po nešto višoj ceni, dok su oni na malo udaljenijim lokacijama jeftiniji.

U zavisnosti od kategorije i tipa smeštajne jedinice, opremljenosti i lokacije cene se kreću od 25 evra po danu pa naviše.

Za koji evro više mogu se iznajmiti i lux apartmani koji su sve traženiji. Odlikuje ih stilski uređen enterijer, moderna oprema i dodatni sadržaj koji će vaš boravak učiniti nezaboravnim. Lux apartmani na Zlatiboru su idealan izbor za one koji traže vrhunski smeštaj.

Cena lux apartmana se kreće od 52 evra pa naviše. Neki se mogu rezervisati i po nižoj ceni od 40 evra.

Apartmanski smeštaj na Zlatiboru: Savršen izbor za Vaš odmor 2
Foto: Promo

Najbolje lokacije na Zlatiboru

Apartmani na Zlatiboru uglavnom su smešteni u neposrednoj blizini glavnih atrakcija i zanimljivosti, te turisti lako mogu obići najpopularnija mesta na ovom području.

Naselja kao što su Kraljevski konaci, Sloboda, Kraljeva voda, Đurkovac, Kamalj, Rujno, Obudojevica,Potoci, Goija, Palisad imaju bogatu ponudu apartmanskog smeštaja.

Kada govorimo o najboljoj lokaciji na Zlatiboru za odmor sa decom onda treba pomenuti apartmane u blizini Dino parka. Ukoliko planirate duži boravak u mirnom okruženju iznajmite apartman ili stan na dan u nekom od planinskih sela na Zlatiboru.

U samom centru cena izajmljivanja apartmana je veća. Ovde se nalazi i glavna turistička atrakcija- veštačko jezero koje pleni svojom lepotom. Ukoliko rezervišete smeštaj u samom srcu ovog planinskog centra kafići, restorani, barovi, prodavnice kao i Kraljev trg će vam uvek biti nadohvat ruke.

Booking Zlatibor apartmani

Booking apartmana na Zlatiboru lakši je nego ikad. Svu ponudu možete istražiti putem interneta i agencija.

Jedna od renomiranih zlatiborskih agencija sa dugogodišnjim iskustvom i hiljadama zadovoljnih korisnika je agencija „GORG“. Na sajtu možete pronaći fantastičan smeštaj po pristupačnim cenama, videti utiske drugih gostiju, saznati sve o raspoloživosti i smeštajnim kapacitetima i napraviti rezervaciju u par klikova.

Apartmani na Zlatiboru su sjajan izbor za sve koji traže komforan, praktičan i pristupačan smeštaj tokom bilo koje sezone.

Nije važno da li tražite aktivni odmor ili samo želite mir i tišinu, sigurni smo da ćete pronaći apartman koji savršeno odgovara vašim željama i potrebama.

Tu smo da vam pomognemo da napravite najbolji izbor!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari