Zlatibor najposećenija turistička destinacija u Srbiji 1Foto: N. Kovačević

Zlatibor je, od početka ove godine, najposećenija turistička destinacija u Srbiji, što potvrđuju podaci Republičkog zavoda za statistku.

„Po broju ostvarenih noćenja, domaći turisti, u periodu januar-maj 2023. godine, najviše su boravili na Zlatiboru (307.991 noćenja), što je 69 odsto više, nego prethodne godine“, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistku, TO Zlatibor navodi da posle „zlatne planine“, po broju noćenja, „slede Kopaonik, Beograd, Vrnjačka Banja i Sokobanja“.

„U turističkom prometu Zlatibora najbrojniji su gosti iz Beograda, Novog Sada i Niša“, objašnjavaju i dodaju da su gosti i ostali stanovnici Srbije.

Turističku privredu Zlatibora, ističu, ohrabruje i povećanje broja stranih gostiju.

„Broj noćenja stranih gostiju je za 78 osto veći, nego prošle godine“, navode u TO Zlatibor i dodaju da „glavni udeo u održavanju visokog turističkog prometa na toj planini imaju domaći gosti“.

„Otvaranjem novih ugostiteljskih objekata, hotela visoke kategorije i apartmana, ponuda smeštaja na Zlatiboru je bogatija iz godine u godinu“, navode u TO Zlatibor i ističu da na toj planini mogu da borave „turisti svih platežnih mogućnosti“.

Interesovanje za vaučere

Popularnost Zlatibora ilustruje i sve veće interesovanje za vaučere za odmor i, kako ističu u TO Zlatibor, raste i broj prijavljenih ugostiteljskih objekata, koji nude usluge smeštaja s vaučerima, tako da je za tu uslugu prijavljen 871 takav objekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari