Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv osumnjičenog za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv U. B. koji je osumnjičen za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Apelacioni sud u Beogradu saopštio je na svom sajtu da je 20. februara doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepeno rešenje.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno odlučio da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku ovog krivičnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni U. B. izvršio krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret, te kako nije utvrdio da je u konkretnom slučaju potrebno bolje razjašnjenje stvari da bi se ispitala osnovanost optužbe niti da se istraga dopuni, a pri tome nije našao ni da postoje zakonski razlozi koje bi mogle da dovedu do obustave krivičnog postupka, odnosno odbijanje optužbe, to je doneo pravilnu odluku kada je potvrdio navedenu optužnicu o čemu je u obrazloženju prvostepenog rešenja dao jasne, detaljne i argumentovane razloge.

Podsetimo, Viši sud u Smederevu je krajem prošle godine potvrdio optužnicu protiv U. B. zbog krivičnih dela teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Otac okrivljenog, R. B. istovremeno je optužen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

G.G. i B.G. iz Kragujevca, ujak i brat od ujaka U. B, optuženi su zbog opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja.

Žalbe na prvostepenu optužnicu podneli su i javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, i branilac okrivljenog U. B.

Podsetimo, optuženi je u noći između 4. i 5. maja prošle godine, iz vatrenog oružja ubio osam, a ranio 14 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, u blizini Mladenovca. Deveta žrtva podlegla je ranama nakon 50 dana borbe za život u bolnici.

U. B. je uhapšen nakon celovečernje potrage, u selu Vinjište kod Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari