Muška reprezentacija Srbije započela je porazom takmičenje na Svetskom kupu u Japanu, nakon što su ubedljivim rezultatom izgubili od Argentine sa 3:0 (25:20, 25:13, 25:18) nakon samo 63 minuta igre.


Timu Igora Kolakovića tokom celog meča nije ništa polazilo za rukom, a Argentina je bila dominantna sve vreme i nijednog trenutka „gaučosi“ nisu doveli svoju pobedu u pitanje. Prvi poen na meču osvojila je reprezentacija Srbije, ali je protivnik agresivnom igrom napravio seriju od 7:0. Evropski prvaci smanjili su na 8:4, ali do kraja seta nisu uspeli da se približe raspoloženom protivniku. Drugi set nagovestio je nezivesnu borbu ali samo do rezultata 3:3, nakon čega je Argentina zaigrala bolje i stigla do prednosti od 16:8, a do kraja Srbija je osvojila samo pet poena. Treća deonica započeta je vođstvom protivnika Srbije, ali je tim na čelu sa Ivanom Miljkovićem preokrenuo rezultat nakon serije od 3:0. To je bilo i poslednje vođstvo Srbije na ovom meču, pa su Argentinci ubedljivo završili meč.

– Mislim da ko god da je bio u igri, bez obzira na stanje u kojem se nalazi, mogao je da da više. Ne mislim tu samo na igrače, svi smo u istom košu. Energetski nismo bili na nivou i važnosti i kvaliteta ovog meča, to nešto se može podvesti pod kolektivom – izjavio je selektor Igor Kolaković nakon meča.

Srbija je meč drugog kola kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Londonu 2012. odigrala danas od 07.00 protiv Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari