Ašanin: U dve bolnice 1.000 obolelih od kovid-19, od aprila zatvaranje poliklinike KCS

Ostavite komentar


  1. Širenju zaraze doprinose i same bolnice. Iz kovid bolnice Batajnica se otpuštaju neizlečeni bolesnici (sa ozbiljnom, obostranom, upalom pluća) a u otpusnoj listi piše 2na lični zahtev“. Gde je tu odgovornost prema drugim građanima (zbog širenja zaraze) ako ih nije briga za ozdravljenje pacijenta. Mogu da razumem da se pacijent otpušta na lični zahtev sa ortopedije (slomio nogu pa neće da bude u bolnici, ok. na njegovu šteu, može da ostane invalid ali neće ugroziti tuđe zdravlje) ili slično ali iz bolnice ‘za zarazne bolesti’, pa to može samo u naprednoj Srbiji.

    1. Važno je da ste pljunuli, a da ništa ne znate o tome. Neki pacijenti ostaju u bolnici i po više meseci, ali to ne znači da su sve vreme zarazni. Računa se da već nakon 10 dana od pojave simptoma, pacijent prestaje da bude zarazan. Slažem se da ova vlast mnogo toga radi loše. Međutim, onda se pojavi opozicija da pljuje, a koristi „argumente“ kakve i Vi koristite, pa nas tako podsete da su oni još gori.

  2. Ocigledno da studije sa Cornel univerziteta ne dopiru do mozga ovim nasim strucnjacima…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.